Корнелия Нинова: Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против възможността за налагане на европейски рестрикции срещу Унгария.

"Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка. Още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа на едни и други е обратно на това, което бихме искали - силна и единна Европа".

Лидерът на БСП критикува премиера Борисов за коментара му по повод обявеното вчера от вицепремиера Красимир Каракачанов, че правителството ще изготви позиция срещу започнатата от Европейския парламент процедура за санкции срещу Унгария:

"Смятам, че премиерът Бойко Борисов нанесе пореднит удар по държавността и по институциите в България, когато делегитимира решенията на МС с думите: "Това решение няма правна сила, то е за някой ден". Още едно доказателство след Истанбулската конвенция, че прави двойна външна политика, както и вчера заяви една за пред българските граждани и една навън - за пред началниците. Това е удар по авторитета на България и на българските институции".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Орбан (вляво) и Борисов на неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург. Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъждат постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави.

Борисов: Санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург

Премиерът Бойко Борисов заяви, че санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург и разясни въпроса за изготвянето на българска позиция по темата: "Правителството трябва да започне да разработва стратегия, с която, когато..

публикувано на 20.09.18 в 13:16

Валери Симеонов: Няма разколебаване в позицията на премиера Борисов за Унгария

България ще излезе с официална позиция по повод санкциите срещу Унгария, но това решение ще бъде взето на отделно заседание. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който коментира решението на Министерския съвет по този повод, взето на..

публикувано на 20.09.18 в 14:31

Сидеров иска ясна позиция на България по казуса "Унгария"

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обяви, че ще постави на коалиционен съвет на управляващата коалиция въпроса за ясна позиция на България по казуса "Унгария". "Доколкото разбрах, Министерски съвет, на оперативен съвет..

публикувано на 20.09.18 в 12:43
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47