Валери Симеонов: Няма разколебаване в позицията на премиера Борисов за Унгария

България ще излезе с официална позиция по повод санкциите срещу Унгария, уточни вицепремиерът

Снимка: БГНЕС

България ще излезе с официална позиция по повод санкциите срещу Унгария, но това решение ще бъде взето на отделно заседание. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който коментира решението на Министерския съвет по този повод, взето на оперативно заседание. Той каза още, че няма разколебаване в позицията на премиера Бойко Борисов, каквито коментари се появиха в някои сайтове:

"Никой не изрази несъгласие с такава позиция. Напротив, всички казаха "да". Аз снощи имах разговор с него и мога да ви споделя, че няма разколебаване. В това прецизиране на вчерашното решение, което той прави чисто технологично, са извадени няколко изречения от няколко недобросъвестни сайта и са плеснати като заглавие. От там нататък всички влизаме в обяснителен режим. В това отношение той е прав - решението на вчерашното заседание няма правна стойност, формално погледнато, но то е взето. То е позиция на Министерски съвет".

Симеонов каза още, че и Полша, и Чехия са срещу санкциите, наложени на Унгария, но подчерта, че процедурата е тромава и тези санкции едва ли скоро ще влязат в сила.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Орбан (вляво) и Борисов на неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург. Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъждат постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави.

Борисов: Санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург

Премиерът Бойко Борисов заяви, че санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург и разясни въпроса за изготвянето на българска позиция по темата: "Правителството трябва да започне да разработва стратегия, с която, когато..

публикувано на 20.09.18 в 13:16

Корнелия Нинова: Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против възможността за налагане на европейски рестрикции срещу Унгария. "Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка. Още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа на едни и други е обратно..

публикувано на 20.09.18 в 14:02

Сидеров иска ясна позиция на България по казуса "Унгария"

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обяви, че ще постави на коалиционен съвет на управляващата коалиция въпроса за ясна позиция на България по казуса "Унгария". "Доколкото разбрах, Министерски съвет, на оперативен съвет..

публикувано на 20.09.18 в 12:43
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47