Надпяване – фолклорна класация

вторник
от 18.30 до 19.30 часа
Единствената по рода си класация за професионална народна музика, която дава възможност на различни изпълнители и техните произведения да се преборят за гласовете на слушателите в рамките на един месец. Единадесетте категории отразяват многожанровостта на българската народна музика в нейната цялост. В края на всяка състезателна година лауреатите от музикалната надпревара получават своите награди на Гала - концерт награждаване с участието на ОНМ на БНР и много любими солисти, а слушателите на "Жива вода" могат да се наслаждават на този музикален празник от ефира на БНР.
Екип: Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

Публикации

"Надпяване" – фолклорната класация на програма "Христо Ботев", май 2024

В класацията "Надпяване" всеки месец ще ви бъде представяна различна музика. Екипът на предаването се старае да бъде на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравя традиционното звучене на любимата ни народна музика. В ефира на програма "Христо..

обновено на 09.05.24 в 10:33

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация "Надпяване"

За дванадесети пореден път се проведе галаконцерт и награждаване на победителите в класацията за народна музика на програма "Христо Ботев" – "Надпяване". В продължение на една година Вие – нашите уважавани слушатели, отличихте единайсетте..

публикувано на 08.06.23 в 18:30

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация "Надпяване" (видео)

На 2 юни в Първо студио на БНР тази година се проведе Галаконцерт и награждаване на фолклорната класация "Надпяване". Специални гости на 11-ото издание на фолклорната класация "Надпяване" бяха певицата Цветина Маринова, кавалджията Георги Добрев,..

публикувано на 20.09.22 в 16:20

„Надпяване” – фолклорната класация на програма „Христо Ботев”, март 2021

В класацията „Надпяване“ всеки месец ви представяме различна музика. Стараем се да бъдем на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравяме традиционното звучене на любимата ни народна музика. В нашия ефир ще чуете да се надпяват не само..

обновено на 04.03.21 в 11:57

Редакция „Народна музика“ на програма „Христо Ботев“ на галаконцерт раздаде призовете в класацията „Надпяване“

На 9 април за осма поредна година екип „Фолклор“ на програма „Христо Ботев“ на галаконцерт награди победителите в класацията за народна музика „Надпяване“. В продължение на една година изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за..

публикувано на 10.04.19 в 13:02

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация „Надпяване“

За осма поредна година екип „Фолклор“ на програма „Христо Ботев“ каним всички на галаконцерта и награждаването на победителите в класацията ни за народна музика „Надпяване“ . В продължение на една година вие – нашите уважавани слушатели, отличихте..

обновено на 09.04.19 в 10:59

Редакция „Народна музика” на програма „Христо Ботев” на галаконцерт раздаде призовете в класацията „Надпяване”

В продължение на една година (от април 2017 до март 2018) изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен на месеца” в класацията „Надпяване” на програма „Христо Ботев”. Всеки месец екипът на предаването „Жива вода”..

обновено на 04.04.18 в 14:03

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация „Надпяване“ – вторник, 3 април, от 19.30 часа, в Първо студио на БНР

За поредна година екип „Фолклор“ на програма „Христо Ботев“ кани всички на церемонията по награждаването на победителите във фолклорната класация „Надпяване“. В продължение на една година вие – нашите приятели и почитатели, слушахте, гласувахте и..

обновено на 02.04.18 в 10:51

Редакция „Народна музика“ на програма „Христо Ботев“ на гала концерт раздаде призовете в класацията „Надпяване“

На 27 април от 19.30 часа в Първо студио на БНР се състоя Шестата юбилейна церемония по награждаването на победителите от класацията „Надпяване“. В продължение на една година изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен..

публикувано на 28.04.17 в 09:35

Гала концерт и награждаване на победителите във фолклорната класация „Надпяване“

В продължение на една година (от април 2016 до март 2017) изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен на месеца“ в класацията „Надпяване“ на програма „Христо Ботев“. Всеки месец ви предлагахме пет нови песни и Вие,..

публикувано на 25.04.17 в 12:30