Надпяване – фолклорна класация

вторник
от 18.30 до 19.30 часа
Фолклорно-информационно предаване – с гости в студиото, директни включвания от мястото на събитието. Отразява събори, фестивали, концерти, юбилейни годишнини, новоизлезли книги и аудиопродукти.
И още – празниците и обредите в народния календар.
Екип: Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

Публикации

„Надпяване” – фолклорната класация на програма „Христо Ботев”, юли 2021

В класацията „Надпяване“ всеки месец ще ви бъде представяна различна музика. Екипът на предаването се старае да бъде на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравя традиционното звучене на любимата ни народна музика. В ефира на програма „Христо..

обновено на 07.07.21 в 17:03

„Надпяване” – фолклорната класация на програма „Христо Ботев”, март 2021

В класацията „Надпяване“ всеки месец ви представяме различна музика. Стараем се да бъдем на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравяме традиционното звучене на любимата ни народна музика. В нашия ефир ще чуете да се надпяват не само..

обновено на 04.03.21 в 11:57

Редакция „Народна музика“ на програма „Христо Ботев“ на галаконцерт раздаде призовете в класацията „Надпяване“

На 9 април за осма поредна година екип „Фолклор“ на програма „Христо Ботев“ на галаконцерт награди победителите в класацията за народна музика „Надпяване“. В продължение на една година изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за..

публикувано на 10.04.19 в 13:02

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация „Надпяване“

За осма поредна година екип „Фолклор“ на програма „Христо Ботев“ каним всички на галаконцерта и награждаването на победителите в класацията ни за народна музика „Надпяване“ . В продължение на една година вие – нашите уважавани слушатели, отличихте..

обновено на 09.04.19 в 10:59

Редакция „Народна музика” на програма „Христо Ботев” на галаконцерт раздаде призовете в класацията „Надпяване”

В продължение на една година (от април 2017 до март 2018) изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен на месеца” в класацията „Надпяване” на програма „Христо Ботев”. Всеки месец екипът на предаването „Жива вода”..

обновено на 04.04.18 в 14:03

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация „Надпяване“ – вторник, 3 април, от 19.30 часа, в Първо студио на БНР

За поредна година екип „Фолклор“ на програма „Христо Ботев“ кани всички на церемонията по награждаването на победителите във фолклорната класация „Надпяване“. В продължение на една година вие – нашите приятели и почитатели, слушахте, гласувахте и..

обновено на 02.04.18 в 10:51

Редакция „Народна музика“ на програма „Христо Ботев“ на гала концерт раздаде призовете в класацията „Надпяване“

На 27 април от 19.30 часа в Първо студио на БНР се състоя Шестата юбилейна церемония по награждаването на победителите от класацията „Надпяване“. В продължение на една година изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен..

публикувано на 28.04.17 в 09:35

Гала концерт и награждаване на победителите във фолклорната класация „Надпяване“

В продължение на една година (от април 2016 до март 2017) изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен на месеца“ в класацията „Надпяване“ на програма „Христо Ботев“. Всеки месец ви предлагахме пет нови песни и Вие,..

публикувано на 25.04.17 в 12:30
Николай Докторов

Победител в класацията „Надпяване” за месец юли е кавалджията Николай Докторов и инструменталната пиеса „Калимановски мелодии”

Николай Докторов е роден на 2 юли 1959 г. в град Варна. През 1979 г завършва   Музикалното училище в гр. Котел, а през 1984 г. – Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. По време на следването си работи във..

публикувано на 24.08.16 в 10:05
Хорът на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” и неговият диригент Георги Генов.

Победител за месец май в класацията „Надпяване” е песента „Кажи, кажи Ангьо” в изпълнение на хора на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”

Националният ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев" е създаден през 1951 година. Той е сформиран като професионален състав от талантливи млади певци, танцьори и музиканти след сериозен подбор на специално проведен национален конкурс. Освен..

публикувано на 20.08.16 в 08:00