Детското.БНР

от 7.20 до 8.00 часа

Всяка сутрин, от понеделник до петък, е времето на Радиотеатъра за деца – радиодраматизации по приказки, по произведения от българската и световната класика, както и оригинални детски радиопиеси.

В почивните дни програмата за деца обединява по интересен и забавен начин многобройни рубрики и игри. Събота е за децата, които не спират да задават въпроси, но и не се страхуват да търся отговорите им: в радиосъстезанието „Златната ябълка“, етнографската поредица „Яйцето на света“, „Непознатите думи“, „Като Айнщайн“ „От соул до рокендрол“ и „История на изкуството за деца“. В неделя играта продължава, но винаги е различна – в „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ или в „Приказните пътешествия“, в компанията на любимите „Домашни любимци“ и с интересните ни гости – малки актьори, музиканти, певци, изобретатели и деца, наградени в Националния ни конкурс за детско литературно творчество „Искри“.

Посетете и сайта Детското.БНР | (binar.bg)

Публикации

Честит Банго Васили!

На 14-и януари посрещаме ромската нова година или Банго Васили. Специалното празнично издание на Детското.БНР ни пренесе в атмосферата на празника на ромската общност в България. Вратата към този пъстър и богат свят на емоция и талант отвориха актьорите..

публикувано на 14.01.24 в 08:00
Тревненска школа

100 години „Тревненска школа“

С изложби, тържествено шествие и концерти Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ отпразнува своя 100-годишен юбилей. „Тревненска школа“ е единственото училище в България, което съхранява и развива традициите на старите възрожденски..

публикувано на 02.06.21 в 11:39

Кои са професиите на бъдещето?

Неделното ни детско предаване е за всички Вас, които не отлепвате очи от смартфоните си. Ако се чудите защо избрахме тази тема, та обичайно вкъщи ви се карат, когато седите постоянно с телефон в ръка, то е защото ще си говорим за професиите на бъдещето. В..

публикувано на 09.02.19 в 08:00

Приказка за боата, която обичала да сънува

Тази боа, за която ще ви разкажа, не е като другите. Тя е световен шампион в състезанието „Поспалан на годината“. Тренира по 18 часа на ден за него. И всеки път, когато заспи, на минутата започва да сънува. Първо ѝ се присънва, че лети в космоса и се рее..

публикувано на 02.02.19 в 08:05

Неделни приключения на Северния полюс

В неделната сутрин ще си направим едно зимно приключение до Северния полюс. Или по-скоро ще тръгнем на експедиция до там. Експедиция означава далечно пътуване на група хора, натоварени със специална научноизследователска задача. Пътят към Северният полюс не..

публикувано на 19.01.19 в 08:05

Как се появяват героите от детските книжки?

Здрава, щастлива и приключенска Нова година от Детското.БНР! Ето какво сме Ви подготвили в първото детско предаване за 2019 година! В неделя, на 6-и януари, очаквайте срещи с автори и илюстратори на детски книги! Къде се запознахме с тях ли? На..

публикувано на 05.01.19 в 08:05

Неделни приключения с хобити

Хобитите живеят в малки къщурки,вдълбани в земята. Покривите им са покрити със зелена трева и така почти не се забелязват от хората. Учените предполагат,че преди около 50 хиляди години, светът е обитаван от малки хора, на ръст един метър, с малки глави и..

публикувано на 29.12.18 в 09:05

Коледна приказка в Детското.БНР

Какво да Ви разкажем десет дни преди Коледа, освен коледна приказка! Тя ще бъде специална, защото главни герои в нея са малките помощници на Дядо Коледа – децата. Както във всички приказки, и в тази ще има добри и лоши герои, а също и съкровища. На места ще..

публикувано на 15.12.18 в 09:05
Вокална група „Радиодеца” в Първо студио на БНР.

Музика и съвременно изкуство в Детското.БНР

Тази неделя, на 2 декември, се пригответе да Ви запознаем с един композитор. Неговото име е Вячеслав Кушев. Той е автор на стотици песни – детски и не само. Поводът да гостува в студиото на Детското.БНР е новият му албум с детска музика „Искам да зная“,..

публикувано на 30.11.18 в 08:20

Музикално програмиране за деца в Детското.БНР

Ако обичате музиката и не можете да се отлепите от компютъра си, бъдете в неделя, на 11 ноември, с Детското.БНР. Ще Ви заведем на музикален урок в училище „Мюзик плей“, където Михаил Йосифов от група „Насекомикс“ ще ни покаже как се създава музика с помощта..

публикувано на 10.11.18 в 08:30