Музикален атлас

сряда
от 18.30 до 19.30 часа

Ако искате да пътувате - направете го с музиката на света! Традиционната и народната - тя ще е нашият верен приятел и безпристрастен пътеводител в изследването на музикалната география, история, култура, митология, вярвания и обичаи на народите по цялото земно кълбо. Заедно с любопитни подробности от огромния океан с песни и танци!
Екип: Пламен Георгиев

Публикации

Многоликата Анадола

”Музикален атлас” ще обогати нашата представа за съвременното музикално развитие на Анадола. С помощта на група „Руе ме“ (в превод от кюрдски „Наша душа“) ще се насладим на прекрасните звуци на древните инструменти на арменците, кюрдите и турците от..

публикувано на 15.07.14 в 14:00
Певицата Гергана Димитрова

Етнофюджън с “Белонога”

В ”Музикален атлас” гостува една от най-динамичните формации на етносцената в България - музикалният проект “Белонога”. В студиото са композиторът, тонрежисьор и китарист Алекс Нушев и певицата Гергана Димитрова (“Мистерията на българските гласове”, “Ева..

обновено на 04.07.14 в 15:40
Германското етноджаз трио „Йошо Щефан”

Фолкджаз

„Музикален атлас” този път ще сбъдне част от многобройните  желания на нашите редовни слушатели. Много музика от Италия, Унгария, Шотландия и други страни. Основен гост в предаването е германското етноджаз трио „Йошо Щефан” . 18 юни, от 18.30 часа..

публикувано на 18.06.14 в 11:13

Автентична музика от Румъния

„Музикален атлас” представя автентична музика от нашите северни съседки – Молдова и Румъния. Ще се насладим на един уникален стил на древно музициране известно под името - дойна . Това е народна песен в жанра на оплаквателната традиция. Често е наричана..

публикувано на 21.05.14 в 13:00
Група „Нордик” от Швеция

Северно сияние

Този път желанията на нашите слушатели се фокусират към славянски и южни темпераменти, затова предлагаме специална селекция от народната музика на Украйна, Мексико и Русия. В предаването основен акцент е група „Нордик” , която идва от сърцето на..

обновено на 26.03.14 в 11:10
Концертът на група „Ноубанг” в София

Класическа персийска музика

В предаването основен акцент е концертът на група „Ноубанг”, състоял се на 11 февруари тази година в София по повод 35-годишнината от ислямската революция в Иран, а организатор беше Културното представителство на Иран. Ден по-рано се състоя и..

публикувано на 25.02.14 в 11:47
Савина Янату

Старинна и съвременна средиземноморска музика

Ще прeоткрием левантийската и средиземноморската музика с гласа на Савина Янату и групата, с която певицата става световно известна - “Примавера ен Салонико”. Тяхното сътрудничество е от средата на 90-те години и води до световната слава на Янату в полето..

публикувано на 12.02.14 в 13:00