Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"101 каба гайди" открива петото издание на "Беглика фест"

Снимка: БГНЕС

С внушителния звук на оркестър "101 каба гайди" ще започне петото издание на Фестивала за съзнателно общуване с природата и творчеството - "Беглика фест". Форумът се провежда в местността Батлъбоаз на бреговете на язовир Голям Беглик и продължава до неделя. Очаква се посетителите на събитието на бъдат над 2000.

Тази година във фокуса на "Беглика фест" ще бъдат темите за устойчивия живот и родителството - създаването, отглеждането и възпитанието на деца в хармония с природата и изискванията на съвременния свят. Както обикновено, ще има много семинари и уъркшопи за екологично земеделие и строителство, оползотворяване на отпадъците, йога практики, народни игри, астрономия и много други.

Музикалната програма е почти денонощна, като вечерите над родопския язовир ще бъдат огласени от унгарците от "Фокателеп", сърбите от "Бицикл", полската формация "Етномалия", лондонската диджей фурия "Пени Метъл" и много други чужди и български участници. През деня музиката ще звучи от специална сцена, издигната на 6 метра в клоните на дърветата.

За да се намали "екологичният отпечатък" на фестивала, и тази година организаторите ограничават броя на автомобилите в зоната, осигурени са възможности за разделно събиране на отпадъците. 

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Надежда Цекулова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14