Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лицата на музиката” - изложба портрети на български музиканти

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” на 29 октомври, от 17.00 часа пред фоайето на Първо студио на БНР се състоя изложбата портрети на български музиканти „Лицата на музиката”

Снимки от събитието можете да разгледате тук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Салон за култура: „Великденско вино” в Радиотеатъра на БНР

На 27 октомври, от 18.00 часа в Първо студио на БНР - Предпремиера на „Великденско вино”   „С появяването на радиото се появи един нов вид творба – слуховата пиеса. За съвременния писател се открива една творческа област, в която той може да прояви и дар, и изобретателност, и остроумие незатрупани от тежкия сценичен аксесоар” Сирак Скитник, 1923 г...

публикувано на 22.10.10 в 08:46

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: Петнадесет години „Кантате юбилате”

Кантате юбилате Cantate Jubilate Кантате юбилате Cantate Jubilate На 25 октомври от 19.30 часа в Първо студио на БНР се състоя празничен концерт петнадесет години „Кантате юбилате”. Тридесет и първи октомври 1995 година е рождената дата на Cantate Jubilate – приемникът на съществувалия дотогава „Хоров свят”. Новото заглавие, в превод „Пейте и..

публикувано на 22.10.10 в 08:44

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: проектът „Без граници” на фотографката Блага Димитрова

На 1 октомври от 19.30 часа Салонът за култура на програма „Христо Ботев” представи проекта „Без граници” на фотографката Блага Димитрова. Проектът „Без граници” разказва чрез снимки и кратки филмчета за български музиканти, които живеят в Европа или са постоянно на път. Той цели да бъде представен техният мироглед, усещането им за музиката, за изкуството,..

публикувано на 28.09.10 в 11:36
Директорът на програма

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” представяме документалния сериал „Радиото”

На 24 юни на покрива на новата сграда на БНР в рамките на Салона за култура на програма „Христо Ботев” беше представен документалния сериал „Радиото”. В присъствието на колеги и приятели на радиото ръководителят на екипа, създал сериала, Даниела Манолова каза, че сериалът включва много повече от 75-те години история на Българското национално радио и че..

публикувано на 24.06.10 в 08:14
Актьорите и проф. Румен Цонев (на преден план) приемат аплодисментите на публиката в Първо студио на БНР

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: нова постановка на буфооперата „Цар и водопроводчик”

Музика: Димитър Вълчев Либрето: Любомир Пеевски, Георги Ивчев, Георги Христов Подробности за събитието можете да прочете тук , а снимки от първата премиера на буфооперата „Цар и водопроводчик” можете да видите тук .

публикувано на 21.06.10 в 11:32