Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европа преди новините: Какви средства отпуска Европейския съюз за финансиране на малки и средни предприятия

Структурните фондове са задължителен фактор за стимулиране на растежа, смятат експертите от Европейския парламент. ЕС трябва да гарантира за своята политика бюджет за периода 2014-2020 година, който да е поне равен на този в момента, за да могат най-бедните райони да наваксат своето изоставане, а регионите като цяло в ЕС да развиват своя икономически и иновативен потенциал в рамките на стратегия Европа 2020. Това се посочва в четири незаконодателни резолюции относно регионалното развитие. Едни от важните акценти са - трансграничното сътрудничество, интегрирането на градовете и селските райони,засиления контрол и по-малко бюрокрация.

По публикацията работи: Анелия Торошанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Еврорадиоигри: Европейският социален фонд и неговите правомощия

Какво представлява европейския социален фонд (ЕСФ)? EС е ангажиран със създаването на повече и по-добри работни места и на едно социално приобщаващо общество. Тази цел е в основата на стратегия Европа 2020 г. за генериране на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж в ЕС. Европейският социален фонд играе важна роля за реализацията на целите на Европа...

публикувано на 03.01.14 в 14:24

Евросправочник на слушателя: Разпределение на бюджетните средства в Европейския съюз през следващата година

В днешното издание на „Евросправочник на слушателя” по „Евранет плюс” ще отговорим на слушателския интерес към разпределението на бюджетните средства в ЕС през следващата година. Кои ще бъдат приоритетните политики, които ще бъдат реализирани с европарите догодина - ще разберем от интервюто с евродепутата Ивайло Калфин.

публикувано на 19.12.13 в 09:23

Европа преди новините: С какво ще помогне единната структура за координация и управление на европейските средства в България за ефективното усвояване на еврофондовете

Според Ивайло Калфин, изводите от приключващия програмен период показват, че се налага да се унифицира управлението на фондовете, за да се избегнат сегашните проблеми с административни неуредици и противоречащи изисквания. Бизнесът отдавна настоява за агенция, която да координира работата по еврофондовете. Фирмите и общините имат най-големи проблеми при..

публикувано на 19.12.13 в 08:56

Евросправочник на слушателя: Какви са новите мерки за гражданска защита в рамките на Европейския съюз

Преди няколко дни Европейският парламент прие ново законодателство за гражданска защита на ЕС, с което се подготвя почвата за засилено европейско сътрудничество при реакцията при бедствия. Европейската комисия приветства вота за по-ефективно управление на бедствията, от което ще имат полза, както европейските граждани, така и общностите по света. За да..

публикувано на 13.12.13 в 08:17

Европа преди новините: Всеки гражданин на Европейския съюз има право на защита на личните данни

Според законодателството на ЕС лични данни могат да се събират единствено законно при строго определени условия за легитимна цел. Освен това, лицата и организациите, които събират и управляват вашата лична информация, трябва да я защитят от злоупотреби и трябва да спазват определени права на собствениците на данните, които са гарантирани от..

публикувано на 13.12.13 в 08:03