Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Павликени подготвя първия у нас празник на яйцето

Снимка: Дом на хумора и сатирата в Габрово

Община Павликени подготвя първия у нас празник  на яйцето. В града работи една от най-големите фирми в България за производство на яйца, която е собственост на холандци. Тя ще участва в Празника на яйцето, каза експертът по културата на община Павликени Ганчо Александров:

Нашият град е известен в света с производство на яйца и разговаряхме с холандските собственици. Те подкрепиха идеята. Техният завод ще бъде съорганизатор на този празник.

Кулинарна изложба, експозиция на промишлени продукти, включително и козметични, в които се влагат яйца, концерти и състезания ще има на празника на 26-и април.

Ромските махали ще участват с хвърляне на яйца в цел, ще има надбягване с яйце в лъжица. В празника ще бъдат включени всички социални групи на града.

Наградите за победителите ще бъдат изработени от бижутер медальони с изображения на яйце, а празникът е част от програмата, с която регион Велико Търново кандидатства за Европейска столица на културата през 2019-а година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14