Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предаването "Каста дива" отпразнува рождения си ден като подари представление на деца от столично училище


Предаването на програма "Хоризонт" "Каста дива" празнува 21-ви рожден ден. Екипът му избра нетрадиционен начин да отбележи събитието, като подари посещение на спектакъла "Аладин" в Националния музикален театър "Стефан Македонски" на деца от първи и втори клас от 22-о СОУ "Г.С.Раковски".
 
За част от децата това е първо посещение на спектакъл, а други имат натрупан опит като зрители. Предаването за опера, балет, оперета и мюзикъл "Каста дива" вече 21 години говори достъпно в ефира на "Хоризонт" за тези жанрове и следи новините от театрите у нас и по света. Настоящата водеща на "Каста дива" Росица Кавалджиева и дългогодишната му редакторка Красимира Йорданова имат желанието да разширят неговата територия, достигайки и до децата. Сега в Националния музикален театър "Стефан Македонски" има много любопитни детски очи, усмивки и аплодисменти за артистите от мюзикъла "Аладин", сред които са Весела Делчева, Денко Проданов и Стефан Рядков в главните роли, а след края на спектакъла ще има торта, както се полага за рожден ден, среща с актьорите и снимки с тях. Подарък, който малчуганите ще запомнят и който вероятно ще ги върне в този и в други театри.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14