Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19-и международен детски танцов фестивал започва в Силистра

В Силистра започва Деветнадесетият международен детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство".

В тазгодишното издание ще участват над 300 малки танцьори от 5 държави. Общо 12 детски и младежки танцови състава ще демонстрират богатството и красотата на националния си фолклор.

В програмата на фестивала ще се включат малки танцьори от Румъния, Молдова, Украйна, Сърбия и България.

По традиция фестивалът ще бъде открит с пъстро дефиле в центъра на Силистра.

В петте фестивални дни са предвидени три големи концерта и редица съпътстващи прояви. Сред тях е ателие по танци, в което участниците разучават танците на други народи, конкурса "Мис и Мистър фестивал" и традиционната среща на гостуващите групи с кмета на Силистра Юлиан Найденов. Тържественото закриване на фестивала е на 13-и септември в салона на Драматичния театър в Силистра.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14