Производителите на свинско месо ще получават европейска помощ за съхранение на продукцията, предвижда днешно решение на Европейската комисия. Мярката има за цел да облекчи натиска на пазарите, последвал руската забрана за внос на свинско месо от Евросъюза. Комисията ще поеме част от разходите за съхранение на произведеното месо за срок до 5 месеца.
Разчита се по този начин да се намалят временно свръхдоставките към европейските пазари, които се отразяват негативно на цените. Новата защитна мярка влиза в сила от понеделник.
Професор арх. Тодор Кръстев, почетен член на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места (ИКОМОС) и експерт по Световното..
Тази година се навършват 130 години от създаването на организираното туристическо движение в България. По повод на този юбилей, срещаме се с председателя..
Отиваме в града на липите, където днес отбелязват Световния ден на социалната работа с празничен концерт в Държавната опера – Стара Загора. На..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg