Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модерно изкуство, арт инсталации и концерти на фестивала "Включи града" в Бургас

Снимка: Фестивал "Включи града"

Среща с модерното изкуство, арт инсталации и концерти обединява четвъртото издание на фестивала "Включи града" в Бургас.  

"Танцуващи роботи", "Павилион на любовта" и "Кинетичен куб" - това са само част от арт инсталациите, които ще се представят в рамките на четвъртото издание на "Включи града". За пореден път бургаската публика ще се докосне до един от най-впечатляващите и малко познати жанрове в изкуството. Какво готви любовният павилион, обяснява Галина Милкова, автор на идеята:

Един куб, едно огледално интерактивно пространство, в което посетителите на фестивала ще могат да влязат и да срещнат себе си. Нека да заповядат и да видят какво ще се случи.

Интересен акцент от програмата е танцовият експеримент, създаден по идея на Социален център - Бургас от хореографа Жана Пенчева, в който се включват хора с увреждания. Какво се крие под заглавието "Дишай!"

Дишам - значи съществувам. Това е едно от най-важните усещания, които всеки един човек трябва да носи за себе си.

В културен център "Морско казино" отново е запазено пространство за артинсталациите, които ще впечатлят със своите форми и хореографии. За доброто настроение на присъстващите от 20,30 часа на площад "Тройката" ще се погрижи Жана Бергендорф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14