Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е премиерата на детския коледен спектакъл на Сливенския драматичен театър

Снимка: Ивайло Михайлов

Детският коледен спектакъл на Сливенския драматичен театър "Най-усмихнатият подарък" има премиера днес. Представлението е по текстове и мотиви от произведения на Джани Родари.

Да поощри мечтите и да стимулира детската фантазия е целта на това усмихнато представление. Младите артисти от сливенския драматичен театър Димитър Марков и Августин Дерменджиев се надиграват в спектакъл за деца с поуки, не само за най малките, но и за учители и родители.

Детско представление за деца, театър се прави като за възрастни само, че по-добре. Както говори за децата, така говори и за възрастните, за живота, в който попадаме, за ежедневието, за сивотата, в която попадаме, как започваме да се свиваме… спираме да мечтаем.

Една изобретателна игрова комедия разказва на децата колко е важно да се радваш, да се смееш, да мечтаеш и да имаш най-големия дар - приятелството, казва режисьорът Иван Панев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14