Деца от столични училища отбелязаха заедно с Представителството на Европейската комисия в България и Асоциация Евроток- България Европейския ден за здравословно хранене. Основната цел на събитието е да се работи за промяна на качеството на храната в детските градини и училищата, и да се изграждат у децата навици как да подбират правилно храните, каза Георги Иванов - председател на асоциация ЕВРОТОП-България:
Мисля, че в училищата най-вече трябва да се отварят такива дискусии. Една голяма кампания се отвори за промяна в производството на определени продукти, които доказано вредят на здравето на човека - консерванти, допълнителни съставки, които се ползват в хранително-вкусовата индустрия.
В рубриката "Темите на деня" разговаряхме с Милена Статева , доктор по психология и социален психолог, която ни разказа за един иновативен метод за..
Българският културен институт в Берлин (БКИ-Берлин), НУИИ "Илия Петров" - София и галерия "Дебют" представят експозиция от икони и живопис на Станимир..
"Черно хайку", новата стихосбирка на поетесата Яна Букова имаше едновременна премиера на три езика в България, Гърция и САЩ в три издателства с богата..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg