Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотото на тазгодишнта церемония по връчване на наградите "Оскар" е “Всички мечтаем в злато”

Само след няколко часа в Лос Анджелис ще започне 88-та церемония по връчването на на 50-те най-желани филмови отличия “Оскар”. Мотото на тазгодишнта церемония е “Всички мечтаем в злато”.

Според в. “Холивуд рипортър” церемонията по раздаването на “Оскарите” ще надхвърли сумата от 20 милиона долара.

Покритите с 24 каратово злато пластики тази година ще бъдат малко по-различни. В леярна “Полич таликс файн арт” в Ню Йорк те ще бъдат отляти по оригинална технология и по оригинала на скулптура Джордж Стенли от 1929 г.

Въпросът тази година е дали Американската филмова академия ще даде най-сетне златната статуетка на Леонардо ди Каприо. Той има номинация за шести път в категорията за най-добър актьор, публиката го харесва, но определено не е от любимците на членовете на Академията. Всъщност актьорът е номиниран досега 138 пъти за различни отличия, но е получил едва 34 награди.

Въпреки призивите на цветнокожи режисьори и актьори 88-та церемония по раздаването на “Оскарите” да бъде бойкотирана, анкета на “Ройтерс” констатира, че 44 на сто от участниците не са съгласни с този бойкот.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14