Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Таласъмче" си дойде с три награди от хоров конкурс в Прага

"Таласъмче" с ръководител Димитър Констанцалиев в Прага
Снимка: Young Bohemia

Детската вокално-театрална формация "Таласъмче" спечели цели три награди на международния хоров фестивал  Young Bohemia в столицата на Чехия - Прага. Гласовитите българчета получиха златни медали в категориите "Детски хор" и "Смесен хор", а в допълнение им бе присъден приза за най-добро изпълнение на задължителна композиция.

Young Bohemia се провежда за 14-и пореден път. Конкурсната програма е разделена на оркестрова и хорова категория. Участниците са на възраст между 8 и 26 години.

В Детската вокално-театрална формация "Таласъмче" пеят деца от 4 до 14 години. Неин основател и ръководител от 1992 година насам е Димитър Констанцалиев. Освен с пеене и вокална постановка, децата се занимават със солфеж, актьорско майсторство и модерен балет. Репертоарът на групата е изключително разнообразен - включва детска забавна музика, църковно-славянски песнопения, класически и народни песни, както и съвременна попмузика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14