Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 800 изпълнители участват в третото издание на Националния конкурс за северняшка песен в Севлиево

Повече от 800 изпълнители участват в третото издание на Националния конкурс за северняшка песен в Севлиево, роден град на популярния изпълнител на северняшки фолклор Борис Машалов
Изпълнители от всички фолклорни области и на различна възраст ще участват в Националния конкурс, който се провежда в Севлиево, родното място на прочутия певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов. Надпреварата е между любители в две категории - индивидуални изпълнители и групи за автентичен и обработен фолклор. 
Община Севлиево, с подкрепата на Министерството на културата, е организатор на конкурса, чиято цел е да популяризира и съхранява северняшката народна песен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14