Празник на тетевенската рибна саламура събра стотици гости, сред които и чужденци. Майстори-кулинари от Тетевен и селата Рибарица, Черни Вит, Гложене, Голям извор и Дивчовото представиха традиционни местни ястия с риба, а река Вит беше зарибена с пъстърва.
Оказа се, че типичната за този край саламура (рибена чорба) във всяко село има различни елементи. Като цяло се прави от печена на жарава риба - мряна или пъстърва, с домати, чесън и подправки и задължително люта чушка. Може да се яде и студена.
Приготвянето на саламурата бе специално демонстрирано в два големи казана на площада.
Неотдавна в Сливен се проведоха два граждански протеста срещу намаляването на територията на природния парк "Сините камъни". Организаторите изразиха..
Как да разбера този свят? 10 000 снежинки* се топят върху перваза – Из книгата с хайку и хайбун "Бели Петна" "Terra Култура" преминава в новата..
Всичко в живота е въпрос на избор. Ето например Кире Гьоревски е избрал да се превъплъщава в различни персонажи. Да пресъздава животи на сцената и на..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg