Забързаното ежедневие, многото отговорности и ограничените средства карат немалко родители, когато подхождат към храната, тя да бъде повече „фаст” и по-малко „фууд”. По този начин обаче те дават лош пример на своите деца и дори проведеният експеримент от световноизвестния готвач Джейми Оливър показа, че съвременните американски деца знаят какво е айфон и таблет, но не и как изглеждат суровите карфиол и патладжан.
За да не се случи това и у нас, помагат различни кулинарни училища. Едно от тях се провежда тази седмица в София. Задачите му са да възпита гастрономическо знание за хубавата, чиста и прясна храна, усещането на децата за това какво е добра храна и как да я споделят с близките си хора. С напътствията на готвачите от Кулинарна академия HRC малките откриват радостта от готвенето и придобиват умения, които ще им бъдат ценни цял живот.
Снимките са предоставени от организаторите.
За да можем да кажем, че киното ни предлага мотив да обичаме и питаме, а и да даваме, както дава йовковият Серафим, в "Кино с думи" гостува жената, която..
На 6 януари 2025 г. от 19.00 часа, в артфоайе "Антракт" при Камерна сцена, Народен театър "Иван Вазов", се открива изложбата " Артистът зад плаката –..
На 6 януари България чества 177 години от рождението на гениалния поет, публицист, воевода Христо Ботев, чието име звучи като клетва за всеки българин...
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg