Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оркестранти поискаха да бъде освободен от длъжност директорът на Симфоничен оркестър - Сливен

Снимка: БГНЕС

Да бъде освободен от длъжност директорът на Симфоничен оркестър-Сливен Даниела Дякова, поискаха оркестрантите в писмо до кмета на града Стефан Радев. Мотивите им - системно унизително, обидно и накърняващо достойнството им поведение. 

В писмото до кмета се казва още, че отношението на директора към тях е от позицията на силата, ескалиращо до явни заплахи. Оркестрантите недоволстват и от това, че Дякова не изпълнява концепцията, с която е спечелила конкурса за директор. Радка Кусева, синдикален лидер в оркестъра, коментира, че началото на конфликта е даден с коментарите за съкращения, заради тежкото финансово състояние на община Сливен:

Стигна се до един натиск на колеги и така нещата малко загрубяха.

В отговор на нападките Дякова коментира, че предприетите от нея мерки за затягане на трудовата дисциплина са довели до недоволството на определена група музиканти:

Те са много облагодетелствани от факта, че всъщност аз ги пускам твърде много време по други ангажименти, а това, че държа да има дисциплина, ами тогава какъв директор съм аз, ако нямам контрол.

От Община Сливен коментираха, че становище по казуса ще бъде взето най-рано в понеделник.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14