Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Демоните на Магелановия облак

| обновено на 05.07.17 в 10:10 БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

3017 година. На Земята плъзва непознат щам, донесен от космическа експедиция в галактиката Голям Магеланов облак. Планетата е заплашена от жестока пандемия. Галактически кораб поема натам, за да открие причините за т. нар. "Магеланов щам" и евентуален антидот. Екипажът е съставен от най-добрите специалисти в различни научни области. Всеки от тях е готов на всичко, за да помогне за спасяването на човешката цивилизация. Целта е слънчева система, много приличаща на нашата. Какво ли чака там смелите изследователи? Случаен ли е вирусът на заразата, или в цялата история са замесени странни и непознати сили? Темпорални измествания, странни артефакти, страховити опасности и неочаквани обрати – това са само част от изненадите, които ви очакват в риалити романа „Демоните на Магелановия облак”

„Въведение
Участват фантастите: Тео Буковски и Николай Николов-Козия

Глава първа
„Кулата на времето”
Разказвач: Николай Николов - Козия
Глава втора
„Размяната”
разказвач: Александър ЦонковГлава трета:

„Силата на камъка”
разказвач: Стефан Стефанов
Глава четвърта:
„Градът”
разказвач: Силва Маринова
Глава пета
„Гигантски слалом“

разказвач: Иван Величков
Глава шеста
„Хищен фикус“

разказвач: Надя Михайлова
Глава седма
„Авторът“

разказвач: Георги Минков
Глава осма
„Тера джемина“
разказвач: Ирена РадеваГлава девета
„Кой ще обере лаврите“
разказвач: Весислава Славова
Глава десета
„Мисията на единайсетия“

разказвач: Тео Буковски


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ели Колева във „Фернандо Крап ми е написал това писмо”

Ребус за страстта и любовта в Театър 199

„Фернандо Крап ми е написал това писмо” е първата премиера от юбилейния 55-и сезон на Театър 199 "Валентин Стойчев“. Постановката е на Иван Урумов по пиесата на именития германски драматург Танкред Дорст. „Фернандо Крап ми е написал това писмо“ е заглавието (и първата реплика) на завладяващ ребус за страстта и любовта. Действието в пиесата, създадена..

публикувано на 28.09.20 в 17:10

„Дувармузей: Изкуство на срещата“ ни приканва да опознаем изкуството на Столипиново

От 29 септември в Гьоте институт отваря врати изложбата „Дувармузей: Изкуство на срещата“, показваща произведения създадени в трите години работа на Дуварколектив в пловдивския квартал Столипиново. Комикси, ръчно правени книги, печат върху коприна, плетени аксесоари, късометражни филми, журналистически текстове и документация от намеси в обществени..

публикувано на 28.09.20 в 17:05

Пет години Творческа академия "Заешката дупка"

Творческата академия „Заешка дупка“ отбелязва юбилейна пета годишнина. Вчера академията откри новото си есенно издание, връчи дипломите на завършилите и представи антология с текстове на курсистите. Редактор на сборника е Румен Баросов. Целта на академията е да развие уменията на бъдещите писатели, както и да им помогне да се заявят в..

публикувано на 28.09.20 в 15:35

Юбилейно десето издание на Мини Арт Фест

Фестивалът Мини Арт Фест за Съвременен цирк се завръща със своето юбилейно 10-о издание от 2 до 18 октомври, в шатрата на цирк „Иванов“, разпъната в Южен Парк 2, в София. Фестивалът започва в петък, 2 октомври, с представлението на френския артист Пол Кийтън „Фрийкове“ („Freaks”), основано на движение, манипулация на предмети и магия. Ще има и..

публикувано на 28.09.20 в 14:55
Стефан Командарев

Дори и два живота да бъдат спасени с трансплантации, този филм ще си струва

Главен герой в предаването "Нашият ден" е режисьорът Стефан Командарев. Днес той има рожден ден и разказа за своите нови идеи в документалното и игралното кино. Стефан Командарев вече почти готов с новия си документален филм, посветен на донорството – така широко обсъждано и така малко прилагано в медицината у нас. "Дори и два човешки живота да..

публикувано на 28.09.20 в 12:18