Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Търново и още осем общини започват поредица от събития "Културно наследство и устойчив туризъм”

Велико Търново и още осем общини започват поредица от събития под мотото "Културно наследство и устойчив туризъм”. 

Асоциацията на общините със селища и територии с културно-историческо наследство взе решение през тази година да бъдат проведени общи ателиета, посветени на старите къщи, и да започне кампания за популяризиране на музеите сред подрастващите чрез въвеждането на специални карти за децата. 

На среща във Велико Търново Асоциацията прие годишната си програма, в която са включени провеждането на срещи и дискусии с местно и международно участие и разширяването на сътрудничеството с Международния съвет за паметниците на културата и Националното сдружение на общините. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14