Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Трите феи и спящата красавица” - премиера в ефира на програма „Христо Ботев”

БНР Новини
Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”.
Снимка: Булфото

В навечерието на Първи юни Българското национално радио поднася на своите най-малки слушатели музикален подарък. В следващите минути ще чуете най-новия ни студиен запис за деца - мюзикъла „Трите феи и спящата красавица” по приказката на Шарл Перо. Музиката и аранжиментът са от композитора Димитър Костанцалиев, текстът - на Теодора Попова, а режисурата е дело на Тодор Янкулов.
Мюзикълът бе поставен за първи път през месец май 2015 година на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев” в София. Изпълнението на песните и актьорската игра са изцяло поверени на деца и това прави мюзикъла уникален. Отговорната роля да пеят и играят (а в сценичния вариант и да танцуват) е поверена на децата от вокално-театралната формация „Таласъмче” с художествен ръководител Димитър Костанцалиев.
Студийният запис на мюзикъла бе осъществен от екипи на студиен звукозапис на Българското национално радио - Емилян Петков, Димитър Василев, Георги Топорчев и Николай Пелитев.
Ако някои все още не вярват, че има феи, принцове и спящи красавици, че любовта побеждава и най-лошите магии - сега е моментът да бъдат разубедени: останете с нас, уважаеми слушатели, за да чуете историята за „Трите феи и спящата красавица”, разказана от детската музикално-театрална формация „Таласъмче”.

сряда, 31 май от 14.30 часа

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Операта „Есклармонда“ от Жюл Масне

„Есклармонда“ е опера в четири действия, осем картини, пролог и епилог от Жюл Масне с френско либрето от Алфред Бло и Луи Фердинан дьо Грамон. Изпълнена е за първи път на 15 май 1889 г. от трупата на „Опера Комик“ в оперния театър на площад Шатле в Париж. Това е най-амбициозното сценично произведение на Масне. За жалост се играе твърде рядко...

публикувано на 25.10.20 в 09:05
Любомир Бодуров

95 години от рождението на Любомир Бодуров

С фрагменти от „Лучия ди Ламермур“, „Дон Карлос“, „Лоенгрин“, „Кармен“, „Хованщина“, „Дама Пика“, „Къщата на трите девойки“, „Хубавата Елена“, „Прилепът“ и „Птицепродавецът“ програма „Христо Ботев“ отбелязва 95 години от рождението на Любомир Бодуров на 24 октомври от 20.30 часа. Любомир Бодуров е роден на 14 октомври 1925 година в Бургас. Проявява силен..

публикувано на 24.10.20 в 11:20
Павел Герджиков

Премиера на „Камерният свят на Павел Герджиков“ от проф. Боряна Ламбрева

В залата на „Националната музикална академия проф. Панчо Владигеров“ на 23 октомври от 18 часа ще се състои премиера на новата книга на проф. д-р Боряна Ламбрева „Камерният свят на Павел Герджиков“. Това е изключителен жест на колегиалност от страна на Боряна Ламрева към колега, с когото тя в действителност не е работила. Интересът към камерното..

публикувано на 23.10.20 в 13:30
Иван Керековски

Иван Керековски: в изкуството си търся това, което ще остане стойностно

В късната петъчна вечер на 23 октомври в предаването „Български изпълнители“ ще ви срещнем с пианиста Иван Керековски. Израснал в семейство на музиканти, той започва своето образование в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София в класа по пиано на Мили Белчева. През тези години участва активно в майсторски класове по пиано и камерна музика...

публикувано на 23.10.20 в 10:54

Нови записи камерна музика

Актуални записи на камерни творби, реализирани в Първо студио на Българското национално радио, е изборът на екипа на „Музикални вечери“ за 23 октомври от 19.30 часа по програма „Христо Ботев“. Акцентът ще падне върху музика от българските композитори Васил Казанджиев, Марин Големинов, Драгомир Йосифов, Крум Табаков, Милен Панайотов, Любомир Денев. Наред..

публикувано на 23.10.20 в 09:05