Музик мания

сряда
от 14.30 до 15.30 часа

Мания - страст, силно желание, лудост
Единственото място където звучи всякаква музика - място за специалните проекти и идеи на големи и не толкова известни музиканти. Време за да чуете творбите на прочути композитори в най-невероятни изпълнения. Часът когато ще се забавлявате със звуците издавани от най-странните инструменти изобретени от човека. Всичко за което може да си помислите или научите, че съществува по света и което издава звук един ден ще бъде представено в този час за пристрастени.

Екип: Светлана Димитрова

Публикации

Зорница Иларионова

Полет чрез музиката – новият диск на Зорница Иларионова

Това е вторият диск на цигуларката. Осъществен е заедно с пианистите Мария-Елена Средева и Любен Илиев. Той съдържа както по-рано записани пиеси, така и съвсем нови регистрации. Включени са творби от Ернест Шосон, Камий Сен-Санс, Пьотр Илич Чайковски,..

публикувано на 21.10.20 в 08:55
Даниел Хоуп

Цигуларят Даниел Хоуп с двоен албум

Новият двоен албум на Даниел Хоуп „Belle Époque“ обединява както популярен така и рядко изпълняван класически репертоар, който се появява в големите музикални столици на Европа през десетилетието от началото на 20 век до Първата световна война, която..

публикувано на 16.09.20 в 08:55
Красимир Стоянова

Концерт на Красимира Стоянова в Пловдив

Едно от първите музикални събития след пандемичната изолация и лекото отваряне на възможността за провеждане на културни събития с публика беше концертът, с който беше открит фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ на 16 юни. За да бъдат спазени..

публикувано на 02.09.20 в 08:35
Джошуа Бел

Джошуа Бел – У дома с музика

„Сони класикъл“ издаде на 14 август най-новия албум на цигуларя Джошуа Бел , наречен „У дома с музика“. В записа участват пианистите Джереми Денк, Питър Дуган и Камал Хан, както и съпругата на цигуларя певицата Лариса Мартинес. Джошуа Бел..

публикувано на 26.08.20 в 08:30
Джени Линд, портрет от Едуард Магнус, 1862 г

Спомен за Джени Линд – шведския славей

На легендарната певица от края на миналия век, шведката Джени Линд, е посветено предаването „Музик мания“ на 19 август от 14.30 часа от международния музикален обмен.  Един от дните на Фестивала на Балтийско море, който се провежда в Швеция, беше посветен..

публикувано на 18.08.20 в 12:17
Оливие Латри

Концерт на Оливие Латри

Програмата на летните променадни концерти на Би би Си предлага концерт на органиста на парижката катедрала "Нотр Дам". На 4 август 2019 г. той е имал концерт в Ройал Албърт хол. „Спираща дъха виртуозност, която варираше от чисто ослепителна до..

публикувано на 12.08.20 в 08:50
Бернар Фокрул

Йохан Себастиан Бах – изкуството на органа

На музиката на Бах и на един проект на органиста Бернард Фокрул записал творби за орган на исторически инструменти е посветена „Музик мания“ днес (24 юни) от 14.30 часа. Този проект е осъществен в период от 1982 до 1997 г. Издадени са шест диска, екипът е..

публикувано на 24.06.20 в 09:15
Маргарита Грицкова и Мария Принц

„Музик мания“ представя новия диск на Маргарита Грицкова и Мария Принц

Тези, които следят вокалните камерни концерти в София, не може да са пропуснали представянето на Маргарита Грицкова в цикъла „Мария Принц със звезди от интернационалните сцени и солисти на Софийската филхармония“ през 2017 г. Тогава те изпълниха творби от..

публикувано на 16.06.20 в 18:17
Кавирното дуо Катя и Мирей Лабек

Финален концерт на фестивала в Рейкявик, Исландия

„Горд съм и щастлив, че представям летния фестивал в Рейкявик , където някои от водещите световни музиканти се събират в концертна зала „Харпа“, за да прекарат няколко ярки исландски летни вечери, свирейки най-прекрасната музика. Всеки концерт е..

публикувано на 09.06.20 в 09:25

Малка нощна музика или кабаре с Ина Кънчева и Людмил Ангелов

Заглавието е от албума на двамата музиканти, споделящи страстта си към неочаквани открития. Огромен успех имаше дискът и спектакълът, посветен на творчеството на Полин Виардо, последван от танго серията. Записите излязоха през 2018 г., а на 15 юни във..

публикувано на 03.06.20 в 08:55