Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво не знаем за туристите от Екатеринбург и Урал, които избират България за своята ваканция?

БНР Новини
Изглед от града
Снимка: Pixabay

Колко далеч от България се намира Екатеринбург? Каква е часовата разлика? Защо туристите от този регион харесват нашата страна за своята ваканция? И дали тук, като домакини, познаваме добре местата, от които пристигат гостите? Нали самите ние, когато отидем зад граница, се чувстваме по-приятно, когато в духа на доброто гостоприемство местните хора покажат повече знания за България.
Екатеринбург също заслужава да бъде посетен. Градът е в т. нар. Списък City-600, съставен от изследователския център  Mc Kinsey Global Institute. Включва 600 от най-големите световни градове, които произвеждат 60% от глобалното индустриално производство. От 2014 година Екатеринбург вече е на трето място по популярност сред чуждестранните гости, след Москва и Санкт-Петербург. През 2018 година Екатеринбург ще е сред градовете-домакини на Световното първенство по футбол. Още много интересни и любопитни неща ще научим от Пламен Петков, пълномощен министър и ръководител на Консулството на Република България в Екатеринбург, Русия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българските ученици са най-добрите в "Математика без граници"

"Имах късмета да попадна на добри учители, които ми показаха математиката по привлекателен начин и така ме спечелиха за тази кауза. Повече от 40 години преподавам и работя в тази област", заявява в предаването "Следобед за любопитните" създателят на сдружението "Математика без граници" Любомир Любенов.  "Математика без граници", според..

публикувано на 29.07.24 в 11:10
Историческият музей в Стрелча

Лято в Историческия музей на град Стрелча

Да осигур ят смислени занимания в безопасна среда на децата през дългата лятна ваканция е изпитание за много български семейства. Класиката "при баба и дядо на село" вече не е така масова по обективни причини, а и баба и дядо много трудно се конкурират с примамливите екрани на мобилните устройства. За щастие има институции, които предлагат..

публикувано на 26.07.24 в 09:05

270 дена върху колело из Йордания

Неотдавна в галерия "Мисията" на Държавния културен институт към министъра на външните работи бе представена една прелюбопитна книга "Йордания с велосипед. Моето лично пътуване". Нора Михайлова, съпруга на бившия ни посланик в Хашемитското кралство Димитър Михайлов, чийто мандат там беше от 2019 до 2023 година. Четивото съдържа 24 репортажа..

публикувано на 26.07.24 в 08:20

Антарктида – познатата и непозната земя: 1 епизод

В този епизод ще чуете: • какво е Антарктида, какви емоции предизвиква досега с ледения континент, каква е цената на мечтата – проф. Христо Пимпирев; • какво е усещането и емоцията при първото стъпване на ледения континент – за хидробиологът доц. Любомир Кедендеров от Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“, който открива множество видове риби,..

публикувано на 26.07.24 в 07:18
Орхидея Палешников серапиас (снимка Теменужка Минева, група

Орхидеите в България: Епизод 4 – Разпространение и уязвимост

Цикълът от пет предавания "Орхидеите в България" запознава слушателите със света на най-голямото семейство в царството на растенията – това на Орхидеите или Orchidacea. Загадъчни, красиви, смятани за сексуални хитреци в растителния свят, орхидеите не са само пищните тропически бижута, които пътешествениците и до днес откриват в девствените гори,..

публикувано на 25.07.24 в 16:15