Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Фини прахови частици” - роман за поколението на осемдесетте

БНР Новини
Ангел Игов
Снимка: Кирчо Стоичков

Излезе новият роман на Ангел Игов „Фини прахови частици”. Книгата беше представена от писателя и журналист Георги Тенев. Разговорът протече свободно, без сценарий, като една импровизация, която постоянно се връщаше към въпроса за частичното припокриване между автор и главен герой.
Ангел Игов е преводач, писател, преподавател, литературен наблюдател и критик. Носител е на множество награди за превод и проза.
Репортажът от събитието завършва с откъс от финала на романа (със съкращения), който няма да ви разкрие сюжета, но ще ви въведе в атмосферата - ще ви предложи да вдишате гъстия и задушаващ, но красив софийски въздух. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За първи път "Уроците на Блага" се срещна с българската си публика

Филмът, който всички очакваха – "Уроците на Блага", се срещна за първи път с българската си публика на 41-вата "Златна роза" . Носителят на три награди от тазгодишния фестивал в Карлови Вари – за най-добър филм, за най-добра женска роля в лицето на Ели Скорчева, която се завърна на екрана след 30-годишно отсъствие от българското кино, и наградата на..

публикувано на 26.09.23 в 17:53
Хари Стайлс

Хари Стайлс завладя света в биографията от Шон Смит

Ако музикалната сцена през 2023 година си има свой крал, то това безспорно е поп сензацията Хари Стайлс. 13 години след като британският изпълнител направи своя дебют като част от популярната момчешка банда "One Direction", той е по-известен от всякога – превръщайки се в икона и модел за подражание на няколко поколения.  Но кой е феноменът Хари Стайлс?..

публикувано на 26.09.23 в 17:25
Весела Райчинова

"Израел – моят възлюбен" започва в Пазарджик през октомври

От 6 до 8 октомври в Пазарджик ще се проведе международният фестивал "Израел – моят възлюбен" с израелско и българско участие. Събитието е свързано с празника Сукот – един от трите главни празника, които древните евреи почитали, лутайки се из пустинята, преди да стигнат до Обетованата земя. Сукот съвпада с узряването на плодовете, с което се бележи и..

публикувано на 26.09.23 в 17:01

Парченца улично изкуство

"Street art за вкъщи" е проект на фондация "Visionary" и "Sito studio" София, в рамките на която 16 художници на градското изкуство от България  и чужбина ще обединят усилията си и ще представят уникална изложба с принтове, които след това ще могат да се откупят. Целта на инициативата е от една страна да изгради по-силен интерес към колекционирането..

публикувано на 26.09.23 в 16:56

Променливи хоризонти – изложба на мексиканския художник Франциско Казарес

Галерия "Литъл бърд плейс" представя първата си по-мащабна изложба за началото на сезона, свързана и с резидентската програма в село Лещен. Това е самостоятелната експозиция на мексиканския художник Франциско Монтоя Казарес, който живее и работи в Берлин, и прави третата си изложба в София, като сегашната има заглавие: "Променливи хоризонти"...

публикувано на 26.09.23 в 12:18