Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Емблематичните дамски гласове на екип „Хумор и сатира“

БНР Новини
Актрисите Латинка Петрова, Елвира Иванова и Елена Кънева в компанията на актьора Иван Петрушинов и сценариста Димитър Бежански
Снимка: Нина Божидарова

И отново е време за кабаре, за Кабаре "Фата Моргана". В този мъжки свят даже хуморът е предимно мъжки, че дори понякога и мъжествен, да не говорим за кабарето като жанр, но – винаги има едно но, което да ни зарадва! Понякога, понякога се случва концентрация от брилиантни актриси, концентрация от ярки дамски гласове, от бляскави дамски персонажи. Чуйте сценка, изпълнена от Латинка Петрова, Елена Кънева и песен, изпята от Йорданка Стефанова. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Mirror, Mirror..." – болестта в огледалото на живота

В разгара на карантината, докато с почуда и радост наблюдавахме публикациите на българските визуални артисти онлайн и изобщо търсехме глътка въздух в изкуството, "Артефир" се свърза с художника Станислав Беловски, известен със своите хумуристични, попкултурни колажи. Тогава той спомена, че в скоро време му предстои изложба, с която ще представи проект,..

публикувано на 03.06.20 в 17:09
Явора Петрова

Трохите от масата на съня – Явора Петрова в галерия „Стубел“

Истинско предизвикателство и въодушевление за духа е човек да представя изложбите на художничката Явора Петрова. В галерия „Стубел“ до 25 юни там може да бъде видяна новата ѝ експозиция, озаглавена „Трохи от съня“. Това са живописни творби – рисунки и маслена живопис, неща със смесена техника, които обогатяват тяхното внушение и емоция на възприемане...

публикувано на 03.06.20 в 16:57

Варненският театър започва летния си сезон с нова сцена на открито

След повече от два месеца принудителна пауза, когато всички театри бяха затворени, Варненският театър и Варненската опера са сред първите, които възстановиха дейността си веднага след отпадането на ограниченията. За броени дни беше построена и чисто новата Лятна сцена „Зад театъра“, която беше открита на 1 юни с мюзикъла „Приключения опасни със герои..

публикувано на 03.06.20 в 14:35
Платформа А6

НДК, Платформа А6 – нови правила в културата

Постепенно културният живот започва да се връща към своя ритъм, но това става бавно. В следствие на кризата с разпространението на коронавируса и последвалите от нея тежки икономически последствия за културната, конгресна и развлекателна индустрии НДК предприе спешни мерки по адаптация на дейността си, трансформация на екипа и процесите. Целта е да се..

публикувано на 03.06.20 в 16:05

Извънредно положение с Богдана Трифонова и Здрава Каменова

"Извънредно положение" е стендъп комедия, родена от личните преживявания на радиоводещата Богдана Трифонова, актрисата и автор Здрава Каменова и подкрепени от автора и сценарист Светослав Томов. Уморени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, онлайн обучението, уморени от липсата на работа, фризьор,..

публикувано на 03.06.20 в 11:34