Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невъзможен дебют

Те изминаха дълъг път...

| обновено на 14.01.19 в 12:29 БНР Новини
Снимка: Ива Спиридонова

Идваха отдалеч, чертаейки посока в своята „ЧЕРНОВА“, от различни точки на страната. София, Шумен, Пловдив, Търново…, до Хасково.

Градът – „ТРАНЗИТ“, но не към някаква „КРАЙПЪТНА ОБИТЕЛ“, а към онзи център, заради когото бяха преодолели всеки „ЗАВОЙ“ на мислите си - от заглавието до финала, защото бяха увлечени в следването на думите, които сънуваха.

Бързаха, за да бъдат докоснати по-скоро и за да се превърнат в нечие „ОТКРИТИЕ“, защото едва тогава щяха да изживеят поне един свой и най-личен ден от всичките „ДНИ ЗА ОБИЧАНЕ“.

Осъзнаваха, че не всяка радост е „БЛУС В ДУШАТА“, но страховете им да останат единствено „СПОМЕНИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ“ възпламеняваха най-страшното очакване – за един НЕВЪЗМОЖЕН ДЕБЮТ.

Въведение
Участват: Тео Буковски, Симеон Аспарухов
Глава първа

разказвач: Симеон Аспарухов
Глава втора

разказвач: Валерия Минева


Глава трета
разказвач: Светослав Димитров
Глава четвърта
разказвач: Айча ЗаралиеваГлава пета

разказвач: Александър Христов

Глава шеста
разказвач: Иван Вълев
Глава седма

разказвач: Таня Мирчева
Глава осма
разказвач: Ива Спиридонова
Глава девета
разказвач: Ралица Красимирова
Глава десета

разказвач: Ели Видева
Глава единадесета

разказвачи: Весела Люцканова и Тео Буковски

Глава дванадесета
разказвачи: Маргарита Петкова и Симеон АспаруховПоследвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на номинираните художници за наградата "База"

Номинираните художници за Наградата за съвременно изкуство "База" представят своите творби в изложба. В конкурса участват художници до 35 години. Жури с двугодишен мандат (Ализа Еделман, Васил Владимиров, Димитър Божков, Калина Цонева и Мария Налбантова) номинира Александър Лазарков, Диана Бункин, Кристина Ненова, Невелин Иванов, rawlab и..

публикувано на 24.07.24 в 18:05

"Модернистите на XX век" в Бургас

Галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5" представя изложбата "Модернистите на XX век" в Бургас. Колекцията съдържа графични творби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал и Хуан Миро. Посетителите ще могат да видят някои от литографиите от серията "Балетните танцьори" от Пабло Пикасо . Ще бъдат изложени експонати и от серията Carnet de la Californie..

публикувано на 24.07.24 в 16:46

Мемоарите на Ървин Ялом

" Моят път към себе си "  е озаглавил своите мемоари д-р Ървин Ялом, професор към Станфордския университет, световнопризнат учен, уважаван психотерапевт и известен автор. Дете на руски евреи имигранти, Ървин Ялом израства в беден квартал на Вашингтон. Решен да се измъкне от ограничаващата го среда, той насочва цялата си енергия в мечтата си да стане..

публикувано на 24.07.24 в 14:38
Разкопки на обект

Археолози разкриват нови парчета от историческия пъзел на Созопол

Археологическите открития ни свързват с изгубените светове на нашите предци. За вълненията на един археолог в търсене на неизвестното, както и за находките и ценните артефакти при спасителните археологически разкопки на обект "Автогара", местност Провлака, Созопол – разговор с д-р Явор Иванов , научен ръководител на разкопките. Спасителните..

публикувано на 24.07.24 в 09:19

Младият режисьор Стефани Христова гостува в "Домът на музите

Срещаме ви с младия режисьор Стефани Христова.Тя завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Режисура за драматичен театър" в класа на проф. Пламен Марков през 2022 г. В момента завършва и магистратура по "История и съвременност на философията" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Дипломното ѝ представление по пиесата "Грозният" от..

публикувано на 24.07.24 в 08:50