Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Битките на малкия човек

БНР Новини
Филип Симеонов
Снимка: Здравко Петров

За битките на малкия човек срещу банки и строителни компании говорим в „Нашият ден“ с един активен гражданин – Филип Симеонов.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Качество на училищен живот и резултати – зависимост и връзка

Какво е качеството на училищния живот? Какви са практиките за подобряване? Какъв е инструментариумът за оценка на ефективността на училищното образование? Темите коментира в “Нашият ден“ Асенка Христова , изпълнителен директор на Института за изследвания в образованието. Изследователската програма „Качество на училищния живот“ е част от..

публикувано на 20.04.21 в 16:30
Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба започна кампания

Втори живот на текстила – шанс за природата

Един конкретен пример за партньорство между бизнеса и общините показва как функционира кръговата икономика – не като самоцел, а като инструмент за бързо възстановяванe. TexCycle е проект за събиране и оползотворяване на ненужни дрехи. Със съдействието на общините се позиционират контейнери за събиране на дрехи и обувки. Темата коментира..

обновено на 20.04.21 в 12:33

Могат ли българите да се справят с провокираната от коронавируса икономическа криза

Могат ли българите да се справят успешно с провокираната от коронавируса икономическа криза – това е един от най-сериозните проблеми, с които ще се сблъскат новите управляващи и бъдещото правителство – от която и да е политическа сила да бъде излъчено то.  През последните седмици бяха публикувани мрачни прогнози на чуждестранни експерти за задаващ се..

публикувано на 20.04.21 в 11:45

Кръгова икономика – когато отпадъкът е ресурс

В края на изминалата седмица бюрото на Европейския парламент в България и Националното сдружение на общините в България организираха уебинар на тема – “Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“. На уебинара бяха представени основните идеи, заложени в Новия план за действие за кръговата икономика. Бяха обсъдени и..

обновено на 20.04.21 в 11:07
Иван Граховски

Среща с хляба

Заглавието на този текст спокойно може да бъде „Среща с живота“ или „Среща с живото“ не само и не просто защото хлябът е насъщен за живота в много култури, включително и в България. Хлябът с квас на младия майстор Иван Граховски е живо същество, жив процес, а познаването му и работата с него носи много удовлетворение. Той отваря пекарната си в средата..

публикувано на 20.04.21 в 10:00