Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Упражнение по мислене с Лъчезар Томов

БНР Новини
Снимка: pixabay.com

Упражнение по мислене и гласуване ви предлагаме в „Нашият ден“ заедно с преподавателя в Нов български университет Лъчезар Томов.

Как да не бъдете глупави, когато правите съдбоносен избор – повече чуйте в звуковия файл.

    

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво представлява дактилоскопската експертиза?

Какво представлява дактилоскопската експертиза, респективно дактилоскопията? Как се намират следи и как се съхраняват? Какво доказва дактилоскопската експертиза? Дактилоскопия е метод за идентификация на човека само по отпечатъците от пръстите, основан на уникалната рисунка на човешката кожа. Методът е използван за първи път от британеца сър Уилям Джеймс..

публикувано на 09.06.23 в 13:30
Иван Гешев

Съвсем принципно европейските ни партньори подкрепят инструментите за контрол върху главния прокурор

Комитетът на министрите към Съвета на Европа приветства приемането на важни дългоочаквани реформи в България, съобщи министърът по време на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС). Тези реформи предвиждат въвеждането на механизми за независимо разследване на дейността на главния прокурор и съдебен контрол върху отказите за образуване на досъдебно..

публикувано на 09.06.23 в 09:50
Адв. Емил Георгиев

Гешев е спокоен на видеозаписа. Очаквам ВСС да иска предсрочно освобождаване с този мотив

След близо 14 часа Пленумът на ВСС (Висш съдебен съвет) сложи пауза на заседанието си вчера, на което обсъждаше искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев от поста. Съдебните кадровици насрочиха следващото заседание за понеделник, 12 юни, от 9:00 часа. През вчерашния ден Пленумът на ВСС реши да оттегли първото предложение за..

обновено на 09.06.23 в 09:38
Христо Анастасов

Христо Анастасов: До какво води отказът да се прочете историята?

Историята се повтаря, казва политологът Христо Анастасов в ефира на "Нашият ден". Той споделя мнението, че най-страшният отказ е да се прочете историята. Христо Анастасов подчертава, че отказът да се прочете историята зависи от обикновените граждани и техните лидери. Той изразява загрижеността си за съвременните българи, които се..

обновено на 09.06.23 в 08:12
Фондът на фондовете и СУ

Финтех платформа за "ореn banking“ е големият победител в конкурса "Най-добър младежки стартъп в България”

На 7 юни 2023 г. Фондът на фондовете, съвместно със "Стопанския факултет“ на СУ "Климент Охридски”, обявиха победителите във второто издание на Националния конкурс "Най-добър младежки стартъп в България” . Инициативата дава възможност на индивидуални участници или екипи да развият проектите си в областта на медицината, рециклирането и..

публикувано на 08.06.23 в 16:55