За кожата на едно животно

| обновено на 22.03.19 в 16:38 БНР Новини
Снимка: bas.bg

В „Нашият ден“ разговаряме с Петя Алтимирска, председател на инициативния комитет на Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България, в деня на откриването на изложбата „Влиянието на фермите за ценни кожи“.
Изложбата е част от информационна кампания, насочена към народните представители, медиите и всички влиятелни обществени фигури, от които зависи приемането на забрана за добива на ценни кожи у нас, съобщават инициаторите. 
Повече в звуковия файл.

Изложбата, чиято цел е информиране на обществеността за проблемите с фермите за добив на ценни кожи у нас: „Една изложба – едно решение“ ще продължи до 29-ти март в Националния природонаучен музей.

Предаването „Аларма“ следи развитието на проблема с фермите за отглеждане на животни с цел добив на ценни кожи още от миналата година, когато Националната гражданска инициатива събра и внесе в НС подписка с над 51 000 подписа в подкрепа на забраната за добив на ценни кожи.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.