Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Балансът между традициите и новите технологии е възможен

БНР Новини
Михайлина Павлова и Светослав Костов в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Теодор Иванов

Светослав Костов, новият генерален директор на БНР, завършва концепцията си за развитието на институцията, която оглави, така: „Личната ми мотивация за участие в конкурса за генерален директор на БНР е належащата реформа в общественото Радио на България, намаляване на напрежението между отделните дирекции и звена, връщане на нормалната обстановка за работа и производството на качествен продукт, възможностите за допълнително развитие на БНР на нови мултимедийни платформи, както и любовта към Радиото. Привлича ме не самият пост, а по-скоро възможността, благодарение на опита ми като журналист и продуцент, и директор в различните програми и формати, да осъществя необходимите реформи, които рано или късно ще станат факт, за да може БНР да бъде истинска обществена медия, с финансова стабилност, нормални доходи за работещите и място, в което творческият процес не се поддава на политически или икономически интереси.
Основната цел на тази концепция е реформата в БНР, не само програмна, но и административна. Основното обаче е друго – така чаканата реформа няма да бъде възможна без ефективни ръководители по звена, екип с ясна идея и кауза Радио, както и с подкрепата на служителите на БНР. А в този момент тази подкрепа и желание за промяна е по-силна от всякога“.
Чуйте и още от разговора със Светослав Костов във звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Паметник на Христо Ботев пред Първо студио на БНР - скулптор Васил Гачев Василков

144 години от гибелта на Христо Ботев

В деня на своя патрон програма „Христо Ботев“ обръща специално внимание на живота и духовното наследство на един от най-почитаните българи, оставил ярка диря в историята. Сутринта в „Нашият ден“ е разговорът с Боян Ботйов, правнук на поета и председател на Общонародна фондация „Христо Ботев“. Как протича 74-тото издание на националния туристически..

публикувано на 01.06.20 в 18:02

Детска спортна академия на открито в НСА

Дългата лятна ваканция изправя родителите пред необходимостта да търсят пълноценни занимания за децата. При това след месеците на затваряне и прекарване на много време с технологиите, е особено важно децата да са на открито, активни и ангажирани.  От 2012 г. Националната спортна академия организира летни занимания за деца от 5 до 14 години, като дава..

публикувано на 01.06.20 в 13:53

Да си баща е отговорност, но и сила

Двата месеца, в която светът остана затворен, даде много материал за размисъл. На прага сме на промени и трансформации на мисленето и нагласите, които обикновено отнемат много време. От една страна, дългото затваряне у дома доведе до ескалиране на домашното насилие и агресията и отново постави на дневен ред нуждата от промяна в законодателството, за да..

публикувано на 01.06.20 в 11:55

Празник в непразнично време

По традиция, датираща вече 85 години от първите предавания за деца в зората на радиото в България, програма „Христо Ботев“ и тази година ще обърне специално внимание на най-младите си слушатели на техния празник. Сутринта в „Нашият ден“ 1 юни ще започне с поздрав към децата на "Педя човек, лакът брада" с гласа на актрисата Слава Рачева. След това..

публикувано на 31.05.20 в 15:24

Вечният живот и богопознанието

В евангелския текст от неделята преди Петдесетница е разкрита същността на вечния живот: "Вечен живот е това, да познават Тебе, Едного Истинаго Бога, и пратения от Тебе Иисуса Христа".  Имат ли тези думи връзка с богопознанието и то път ли е за постигане на вечен живот? С таврофорен иконом Ангел Ангелов, председател на столичния храм „Св. София“..

публикувано на 31.05.20 в 08:10