Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Балансът между традициите и новите технологии е възможен

БНР Новини
Михайлина Павлова и Светослав Костов в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Теодор Иванов

Светослав Костов, новият генерален директор на БНР, завършва концепцията си за развитието на институцията, която оглави, така: „Личната ми мотивация за участие в конкурса за генерален директор на БНР е належащата реформа в общественото Радио на България, намаляване на напрежението между отделните дирекции и звена, връщане на нормалната обстановка за работа и производството на качествен продукт, възможностите за допълнително развитие на БНР на нови мултимедийни платформи, както и любовта към Радиото. Привлича ме не самият пост, а по-скоро възможността, благодарение на опита ми като журналист и продуцент, и директор в различните програми и формати, да осъществя необходимите реформи, които рано или късно ще станат факт, за да може БНР да бъде истинска обществена медия, с финансова стабилност, нормални доходи за работещите и място, в което творческият процес не се поддава на политически или икономически интереси.
Основната цел на тази концепция е реформата в БНР, не само програмна, но и административна. Основното обаче е друго – така чаканата реформа няма да бъде възможна без ефективни ръководители по звена, екип с ясна идея и кауза Радио, както и с подкрепата на служителите на БНР. А в този момент тази подкрепа и желание за промяна е по-силна от всякога“.
Чуйте и още от разговора със Светослав Костов във звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венелин Терзиев

Какво ще промени стратегията за развитието на висшето образование

Предстои приемане на Стратегия за развитие на висшето образование в Република България за периода 2021-2030. Какво променя или предстои да промени на този своеобразен пазар на предлагане на образование у нас? Как се отразява демографската криза и свръхпредлагането на академични заведения на качеството на образонаванието? На тези въпроси отговаря..

публикувано на 03.07.20 в 12:51

Ученически конкурс за 100-годишнината на Джани Родари

Джани Родари е автор на "Граматика на фантазията" – едно от най-добрите ръководства по отключване на фантазията и творческия порив у децата.  Не е случайно, че конкурсът "Път към звездите" за ученическо творчество, организиран от Учебен комплекс „Джани РоДари“, посветен на 100-годишнината от рождението на писателя, е събрал силни и оригинални детски..

публикувано на 03.07.20 в 11:21

Да се сбогуваме с найлоновата торбичка

Тя е евтина, тя е достъпна, тя е навсякъде. В един български дом може да няма книги, но непременно ще има найлонова торбичка, пълна с найлонови торбички . По данни на Евростат всеки българин изхвърля средно 64 кг отпадъци от опаковки годишно . Главните виновници за замърсяването на Черно море са пластмасовите бутилки и техните капачки, пластмасовите..

публикувано на 03.07.20 в 10:42

За противоепидемичните мерки в междуградския транспорт

Кой и как контролира спазването на противоепидемичните мерки в междуградския обществен транспорт и какви са санкциите за нарушителите. Носят ли се маски от шофьори и от пътници? Кой трябва да следи за носенето на маски? Дали превозвачът е ангажиран по някакъв начин да напомни на своите клиенти, че трябва да се спазват разпоредбите на Министерството на..

публикувано на 03.07.20 в 09:48

Личност без самоличност

Трудно е да се опише тази история, не е лесно и да бъде разказана, защото човекът, който върви по нейната пътека, реално съществува, но документално – не. Казус, от който са се отказали много адвокати и институции. През деветдесетте години се ражда Лито Казанцев. Майка му е украинка, а биологичният баща българин. Лито се ражда в Щутгард, Германия и..

публикувано на 03.07.20 в 09:35