Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Виктория Василенко: България ми е дала всичко

Виктория Василенко
Снимка: СМС

В последния петък на месец октомври от 23 часа в предаването „Български изпълнители“ ще ви срещнем с Виктория Василенко.

Младата пианистка е добре позната на концертния подиум, а талантът ѝ отдавна е открит и оценен. Учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София при Антонина Бонева и проф. Стела Димитрова-Майсторова. От 2011 до 2015 година е студентка на проф. Дмитрий Башкиров във висшето училище по музика „Кралица София” в Мадрид, Испания. От септември 2014 година учи паралелно в Нов български университет и в Академията на Лаго ди Комо, Италия. От 2016 продължава обучението си във Висшия колеж за музика „Кралица Елизабет“ в Брюксел, Белгия при проф. Боян Воденичаров. Има огромна колекция от награди и почетни отличия, като през септември 2016 година печели Първата и Специалната награда на Букурещката филхармония на един от най-престижните международни конкурси – „Джордже Енеску“ в Букурещ, Румъния.

Повече за кариерата на Виктория Василенко, новите начинания и бъдещи проекти ще научите в предаването „Български изпълнители“ на вълните на програма „Христо Ботев“ този петък (25 октомври).

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.