Ирониите „В кръг“ – огледалото във филма на Стефан Командарев

„В кръг“ е вторият филм от очакваната трилогия на режисьора Стефан Командарев
Снимка: Радио Видин

Нощта на 9-и срещу 10-и ноември. Вече не е 1989-а, а 30 години по-късно. Три патрулиращи двойки полицаи препускат в една динамична обиколка из центъра на София. Макар това да е само един сюжет от филм, хрониките на времето в него припомнят емоциите от едни отминали години, които имат силна връзка с настоящето. 

„В кръг“ е вторият филм от очакваната трилогия на режисьора Стефан Командарев, който представя поредната картина на нашето общество, но и на много други, които следват съдбата ни. Зрителите стават свидетели на това как чрез иронията могат да открият истините, които са позабравили. Филмът вече има шест отличия от международни филмови фестивали, а сега очаква да разбере и дали ще добави още една награда от кинофестивала в Стокхолм. 

От една седмица „В кръг“ върви по кината у нас. След като се срещна с международната публика, филмът достигна и до българските зрители, които, по думите на Стефан Командарев, са най-важните. Какви са техните реакции – чуйте от режисьора.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.