Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пламен и Асен Манасиеви гостуват в „Семейно радио“

Пламен Манасиев (вляво), Калина Станева и Асен Манасиев
Снимка: Кирил Чобанов

В рубриката „Моето семейство“ гостуваха актьорът Пламен Манасиев и синът му – журналистът Асен Манасиев. Говориха за театъра и телевизията, за изборите в живота, за приемането и предаването на мъдрост и знания, за падането и ставането, за уроците по грижа и любов.

В звуковия файл ще разберете още и защо Асен нарича баща си „Пацо“ и може ли да има приятелство между родител и дете.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
д-р Светлана Велизарова

Вярвам, че този вирус ще бъде преборен

„В световен мащаб пневмонията заема второ място по отношение на детската смъртност. Всяка вирусна инфекция може да се усложни до бактериална такава. Изследванията с влиянието над новия вирус на БЦЖ ваксината са в начален етап. От години БЦЖ ваксината се прилага при някои онкологични заболявания с положителен ефект. Евентуално прилагане..

публикувано на 08.04.20 в 17:15

Нейка Кръстева за „Присъдата“

Надзъртал ли си някога, уважаеми читателю/слушателю, зад завесата, скриваща живота на някой „невидим“ човек. Такъв, който не се вижда по градинките, в метрото, в ресторанта или на работното място. Защото е белязан от болест, на която мнозина гледат като на присъда – множествената склероза. Съвсем наскоро излезе и книга, посветена на тях. Тя се казва..

публикувано на 08.04.20 в 11:05

Международен ден на ромите – живот по време на криза

Как живеят в ромските квартали и махали по време на криза? Как посрещат Международния ден на ромите? Има ли разум, здраве и съпричастност в ромските общности?  Калина Колева от Филиповци и Валери Леков от ромския квартал "Изток" в Кюстендил разказват в "Нашият ден" как започва 8 април при тях. Те си пожелаха здраве и смирение в този ден.  Жителите на..

публикувано на 08.04.20 в 10:17

Страх – не страх, работата трябва да се върши

Разбира се, че ме е страх . Но въпреки това, някой трябва да върши тази работа. Аз съм благодарен на моите началници, че всеки ден ме информират как да работя, как да се предпазвам.  Алдин Стефанов, образователен медиатор към центъра "Амалипе" в Нови пазар, разказва за своята работа: "Обикаляме всяка една къща, раздаваме брошури за предпазни мерки...

публикувано на 08.04.20 в 09:42

Какво да гледаме

Как стана така, че се събудихме в антиутопичен филм? Освен реалната епидемия от коронавирус, плуваме в море от информация, на която като че ли все по-малко вярваме.  Търсим обяснение на случващото се във филми и сериали – вероятно защото творците първи улавят онова, което се носи във въздуха и нерядко предричат бъдещето по-точно от анализаторите и..

публикувано на 07.04.20 в 11:41