Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бойка и Ирина Асиови на гости в „Моето семейство“

Бойка Асиова, Калина Станева и Ирина Асиова (отляво надясно)
Снимка: Кирил Чобанов

В „Моето семейство“ гостуваха артистичните майка и дъщеря Асиови.

Бойка Асиова е журналист и писател, чиято последна книга предстои да излезе в превод и на турски език, а дъщеря ѝ Ирина трансформира кариерата си на журналист в ежедневник с влогърство и шеметен живот на няколко континента като съпруга на известен кинопродуцент.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Детска мелодия на годината" с второ издание през март

Финалните 14 песни от националния   фестивал "Детска мелодия на годината" 2019, подредени по азбучен ред, можете да намерите в социалните мрежи и да излъчите победител, като дадете своя глас. Отразени са и градовете, от които са децата изпълнители на всяка песен. Подготовката за детския музикален форум започна още преди Нова година,..

публикувано на 29.01.20 в 13:16

Народопсихология по време на криза

Търпението, мълчанието и протестите на българина или още нещо за народопсихологията във времена на криза.  Доц. д-р Христо Хинков, психиатър и директор на Националния център по обществено здраве и анализи, гостува в студиото на "Нашият ден" и коментира мълчанието и търпението на българина така: "Българите са уморени. Народът е уморен от публична..

публикувано на 29.01.20 в 11:49
Пламена Колева

Суинг, кучета и пътешествия

Може би се чудите какво е общото между тези три неща? Пламена Колева, която гостува в неделното издание на предаването „Семейно радио“, разкри как едновременно се справя със страстта към суинг танците, влечението да пътешества и умението да дресира кучета. Пламена се радва, че има възможността да работи нещата, които обича и това я прави безкрайно..

публикувано на 28.01.20 в 13:03

Еврика! Успешни българи: Теодор Ангелов

Той е студент по медицина в Медицински университет – София. Последен курс е и вече има конкретни планове за бъдещето. Роден е в Монтана в семейството на офицер и учителка и може би на това се дължи ясният му и конкретен изказ. Или на опита, придобит от участия в многобройни научни конференции – вътрешни и международни.  Бил е отличен ученик,..

публикувано на 28.01.20 в 11:30
Евгени Ангелов, Кирил Петков, Нина Цанева и Нанси Шилър

Как България да спечели битката за своите таланти

Как страната ни да спечели битката за талантите си – или кой и как работи за връщането на талантливите млади хора в България? Колко добри начини за завръщане има в България и кой е най-добрият от тях? Как да задържим талантите у нас?  Каква е ролята на работодателските организации? Нанси Шилър – президент на Фондация "Америка за България",  Евгени..

публикувано на 28.01.20 в 11:30