Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Европейското и българско турне на Intelligent music е поета отговорност

Снимка: Кирил Чобанов

„От 10 години издавам албуми и беше редно някаква отговорност да поема към всички слушатели и фенове и да им дам възможност да чуят какво изживявам аз с това съзвездие от невероятни музиканти, които имам удоволствието да свирят моята музика – казва движещата сила зад проекта Intelligent music д-р Милен Врабевски. – Т.е. аз да виждам вдъхновението си материализирано – и извървения път от идея до песен. 

На всичкото отгоре изпълнено от топ класа звезди. Саймън Филипс е най-добрият барабанист в света в момента. Ние вече му викаме Бат Саймън. Той е „Мастъра“. Сега имаме и един невероятен рок вокалист с блестяща кариера – Рони Ромеро, сегашния вокалист на "Рейнбоу". Всички тези хора са на върха на славата си, включително и Ричард Гризман, който макар и от една по-малко популярна група "Ривър Хаундс", е истински прогресист.“  

Това каза в студиото на "Нашият ден" д-р Милен Врабевски, чиято мисия е да се създаде уникален продукт с участието на музикални изпълнители от световна величина, за да се популяризират българската музика и култура в целия свят.

Българското и европейско турне на групата с изпълнение на музиката от албума Sorcery inside стартира от Варна на 21.02, преминава през Пловдив на 22.02, София 23.02, Амстердам на 27.02 и завършва в Кьолн на 29.02.2020.

На 20.02.2020 ще има специална фен среща с музикантите от групата и на същата дата ще бъде издаден и петият албум на Intelligent music – Life motion. Значението е „Движението на живота“, защото е посветен на факторите, които го движат напред.

„Решихме, че на тази магическа дата ще бъде едно добро събирателно за пресконференция на феновете с големите звезди и промоция на албума“, допълни д-р Врабевски. 

Специално за слушателите на програма Христо Ботев за първи път в ефир бяха излъчени и композиции от него.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови записи от Първо студио на БНР

В ефир ще прозвучи студийният вариант на Соната да тромбон и пиано от германския композитор Херман Амброзиус, в изпълнение на Атанас Карафезлиев и Анелия Господинова. От звукозаписните сеанси на пианистката Ваня Пешева екипът на предаването "Метроном" на 26 май от 19.30 часа е избрал Соната за пиано №3 от Фредерик Шопен. Очаквайте и музика от..

публикувано на 26.05.22 в 09:15
Тави Келе

Тави Келе (Crosspolar) – специален гост на Sofia Дrone Day

Crosspolar е самостоятелен проект на родения в Естония, но живеещ във Великобритания музикант и композитор Тави Келе. Неговата музика е атмосферична, често лишена от перкусионни инструменти и ритъм и трудна за причисляване само към един жанр. В нея, разбира се, усещаме влияния от жанрове като ембиънт , ню ейдж , шугейз и британска..

публикувано на 25.05.22 в 09:08

Влади Симеонов: Музиката, моя съдба

Влади Симеонов – цигулар, диригент, педагог и общественик – български музикант, който с пълно основание може да бъде причислен към будителите на нашето време. Творец, който оставя името си в новата ни музикална история като един от създателите и съзидателите на българското симфонично дело. Tой е основател на цели седем български оркестрови..

публикувано на 24.05.22 в 11:30

Фестивалът "Солинария" и тяхната цел да помагат на млади таланти

За втора поредна година Младежкият артфестивал "Солинария" ще включва майсторски класове и концерти на ярки музиканти. Основната му мисия, още от неговото създаване е да подкрепя млади артисти в дългия път на творческо им израстване. За предаването "Метроном" по програма "Христо Ботев" на БНР пианистката Гергана Несторова, артистичен директор на..

публикувано на 23.05.22 в 08:28

180 години от рождението на Жюл Масне

На 12 май се отбелязаха 180 години от рождението на големия френски композитор Жюл Масне и това е прекрасен повод в предаването "На опера в събота" на 20 май от 20 часа да звучи негова музика. Да се потопите в неговия музикален свят със симфонична, камерна и оперна музика. В самото начало предаването започва с една приказна творба – "Пепеляшка" на Масне..

публикувано на 21.05.22 в 08:25