Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейското и българско турне на Intelligent music е поета отговорност

Снимка: Кирил Чобанов

„От 10 години издавам албуми и беше редно някаква отговорност да поема към всички слушатели и фенове и да им дам възможност да чуят какво изживявам аз с това съзвездие от невероятни музиканти, които имам удоволствието да свирят моята музика – казва движещата сила зад проекта Intelligent music д-р Милен Врабевски. – Т.е. аз да виждам вдъхновението си материализирано – и извървения път от идея до песен. 

На всичкото отгоре изпълнено от топ класа звезди. Саймън Филипс е най-добрият барабанист в света в момента. Ние вече му викаме Бат Саймън. Той е „Мастъра“. Сега имаме и един невероятен рок вокалист с блестяща кариера – Рони Ромеро, сегашния вокалист на "Рейнбоу". Всички тези хора са на върха на славата си, включително и Ричард Гризман, който макар и от една по-малко популярна група "Ривър Хаундс", е истински прогресист.“  

Това каза в студиото на "Нашият ден" д-р Милен Врабевски, чиято мисия е да се създаде уникален продукт с участието на музикални изпълнители от световна величина, за да се популяризират българската музика и култура в целия свят.

Българското и европейско турне на групата с изпълнение на музиката от албума Sorcery inside стартира от Варна на 21.02, преминава през Пловдив на 22.02, София 23.02, Амстердам на 27.02 и завършва в Кьолн на 29.02.2020.

На 20.02.2020 ще има специална фен среща с музикантите от групата и на същата дата ще бъде издаден и петият албум на Intelligent music – Life motion. Значението е „Движението на живота“, защото е посветен на факторите, които го движат напред.

„Решихме, че на тази магическа дата ще бъде едно добро събирателно за пресконференция на феновете с големите звезди и промоция на албума“, допълни д-р Врабевски. 

Специално за слушателите на програма Христо Ботев за първи път в ефир бяха излъчени и композиции от него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

What the Funk представя катедра “Поп и джаз изкуство” към Вокалния факултет на НМА

Фънк вечер What the Funk представят на 24 април катедра “Поп и джаз изкуство” към Вокалния факултет на НМА “Проф. Панчо Владигеров” и Общинският културен институт “Надежда”.   В  концерта участват Джаз формация “София” и студентите от класа по пеене на ас. д-р Адриана Бенова и от класа по саксофон на хон. ас. Апостол Апостолов - Толи.  Повече от..

публикувано на 24.04.24 в 16:50
Антонина Бонева

Concertissimi с Антонина Бонева и нейните ученици

По повод 40 години преподавателска дейност и още повече концертна, пианистката и клавирен педагог Антонина Бонева организира концерт. На сцената заедно с нея ще музицират настоящите и ученици Марина Мравова, Йоанна-Лора Василева, Мартин Цветков и Димитър Михайлов, които са лауреати на десетки награди от международни конкурси. "Реших да отбележа..

публикувано на 21.04.24 в 09:05

Операта "Лястовичката" от Пучини в директно излъчване от Метрополитън опера

Създадена в късния творчески период на италианския композитор Джакомо Пучини, операта "Лястовичката" все още трудно намира път към голямата сцена. Поръчана от Виена, първоначално като оперета, тази рядко поставяна творба интригува с яркия мелодичен талант на автора си и изобилието от модерни за времето танци. Постановката, която излъчваме тази..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пианофорте: зад кулисите на Международния конкурс за пианисти "Шопен"

Документалният филм "Пианофорте" е интимен портрет на пианистите, участващи в легендарния Международен конкурс "Шопен". Лентата е едновременно свидетелство за силата на забележителната музика и съзряването на младите изпълнители, които се ориентират в трудностите на съревнованието, интензивните репетиции, новите приятелства, многото драма и още..

публикувано на 19.04.24 в 08:20

Музикалният театър пита "Здравей! Как си, приятелю?"

Дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща в една морска лятна вечер събира вечните архетипни герои, за да разкажат чрез музика, танц и много игра за сладко-горчивото в живота. За първата, но и за старата любов, за възходите, но и за паденията, за прошката, но и за обидата, за разделите и за събиранията, но най- вече за едно вечно и искрено..

публикувано на 17.04.24 в 12:25