Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Падащи звезди в ефира с редакция "Хумор и сатира"

БНР Новини
Валентин Ганев, Иван Петрушинов, Йорданка Стефанова, Веселин Мезеклиев, Латинка Петрова, Кольо Михайлов (от ляво надясно)
Снимка: Нина Божидарова

Тази неделя отново ще имате възможност да се срещнете с цяла галерия ярки образи, ръководени от репортерката Йорданка. Ще ви разкажат за света и за хората, неща смешни и страшни, точно както вие обичате. Защото в ефир е звездопадът на редакция "Хумор и сатира" в предаването "Звезди посред бял ден".  

В неделя, 16 февруари, от 13.00 до 14.00 – един час за смешното, час за радост и – защо не – за размисъл...

И не забравяйте, за вас и само за вас, по радиото говорят истински звезди на българския театьр: Йорданка Стефанова, Валентин Ганев, Веселин Мезеклиев, Иван Петрушинов, Латинка Петрова, Кольо Михайлов.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не правете апокалиптични прогнози, бъдещето е непредвидимо

На днешната дата, 2 април, през 1962 г. се ражда 8-милионният българин . Вероятно това е било повод за оптимистични прогнози за идващите десетилетия. По начина, по който днес правим мрачни предвиждания за изчезването на нацията в близките години. В  "Нашият ден" писателят и демограф Георги Бърдаров, зам.-декан на Геолого-географския факултет в СУ "Св...

обновено на 02.04.20 в 12:17

Тази инфекция е изключително вирулентна и бързо се разпространява

"Карантина" е френска дума и означава изолация за 45 дни. Трябва хигиена – миене на ръцете, на лицето. Дрехите – когато се прибира човек отвън. Това е толкова стар принцип, но ние сякаш спряхме да го спазваме – да си събуеш обувките и да си смениш дрехите, с които си бил навън с домашни дрехи. Защото вирусът може да престои върху тъканите, по дрехите, по..

публикувано на 02.04.20 в 11:08

В трудното време да помислим и за животните

В тежките седмици на изолация, страх и несигурност, мислим за себе си, за собственото си здраве и бъдеще, за това как да оцелеем след необичайната криза. Но много животни бедстват, защото няма кой да се грижи за тях. За съжаление не са малко и случаите на изоставяне на домашни любимци – предимно кучета и котки. Стопаните им ги изхвърлят на улицата поради..

публикувано на 02.04.20 в 09:25
Крис Георгиев

Да спрем вируса, а не хората

"Да спрем вируса, а не хората – е принципът на действие и той се прилага последователно в Южна Корея. Има ясни, логични мерки, които се прилагат прозрачно. Мерките са планирани и се комуникират ясно". Това сподели Крис Георгиев, основател на технологичната компания "Имагга", който живее в Сеул от 2016 година. "Корейските власти са подготвени за..

публикувано на 01.04.20 в 12:00

Когато настъпи жегата, ще ни трябват хора

" Имайте ни предвид, когато настъпи жегата " – историята на първите доброволци, които влязоха в изолатора на "Пирогов" – младоженците д-р Ая Таха и д-р Сезен Хабилов, които се включиха в предните редици на борбата с коронавируса – обиколи медиите. Примерът им е ценен не само заради проявената професионална и човешка доблест. Двамата млади лекари, които в..

публикувано на 01.04.20 в 11:44