Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Възражда ли се фашизмът в България

БНР Новини
Снимка: Николай Христов

Организатори на Луковмарш и други крайнодесни групировки нахлуха в Софийския университет по време на дискусия, организирана от Студентско общество за равенство. В продължение на почти два часа те отказваха да напуснат събитието, не се съобразиха с охраната на университета и бяха изкарани с помощта на полиция.

Това се случи след категорично заявената позиция на организаторите, че след миналогодишните заплахи, онлайн и на живо, крайнодесните не са добре дошли и в интерес на сигурността на организаторите, говорителите и гостите, събитието няма да започне в тяхно присъствие.

Стойо Тетевенски и Галина БезловаСтудентското общество за равенство в Университета е първата студентска организация за борба с всякакви форми на дискриминация, нетолерантност и агресия във висшето ни образование. 

Какви бяха изводите от дискусията, която все пак се проведе? Умеят ли днешните младежи да разпознават съвременните форми на фашизма? 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.