Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

12 години "Тук-там"

Сдружението "Тук-там" навърши 12 години! „Тук-там“ е глобална общност от хора, които искат да помагат на България – от тук или от там, но заедно. В основата на това са хора, които са били в чужбина, връщат се обратно в страната ни и търсят контакт с хора, които също са получили опит и са работили навън. Така започват постепенно да се срещат и да изграждат професионални контакти и да търсят как по-добре да се развият на местно ниво и да бъдат полезни тук. Колко истории на завръщането на млади български професионалисти се случиха за 12-годишното съществуване на сдружението „Тук-там“?

Мила ТопаловаМила Топалова е от 2 години в сдружението и специалист партньорства в „Тук-там“. Мила е бакалавър по „Хотелиерство и Туризъм“ в Англия през 2014 г., след което работи няколко години във финансовите отдели на различни компании в Лондон. Декември 2016 г. на коледното парти на "Тук-там" записва в Капсулата на времето желанието да се върне в България и 5 месеца по-късно сбъдва мечтата си. Работи две години като счетоводител, но не спира да търси призвание, което да я вдъхновява и точно затова се включва към екипа на „Тук-там“ през 2019 г. Свободното си време обича да запълва със смислени каузи и затова е активен доброволец към различни инициативи, най-вече насочени към образование и кариерно развитие.

Теодора ЧеркезоваТеодора Черкезова е миниджър проекти в „Тук-Там“. Теди, както я наричат всички, е търсеща, любопитна и позитивна. Смята, че всички смислени каузи се случват благодарение на подходяща комуникация, отдаденост и желание за взаимно развитие и подкрепа. Завършва „Журналистика“ в НБУ, а за да допълни „картината“, заминава да учи „Реклама и връзки с обществеността“ по програма „Еразъм“ в Испания. Професионалния си опит добива предимно в областта на ПР и маркетинг, но се интересува от кариерно развитие и обучения. Дългогодишен доброволец и енстусиаст в академия, развиваща програма за бизнес умения по методите на неформалното образование. Теди става част от екипа на „Тук-Там“, защото припознава и се вдъхновява от ценностите на екипа. Смята това за чудесна възможност да допринесе за облика на една още по-добра България и да добави частица към смислените каузи.

Мила Топалова и Теодора Черкезова гостуваха в "Нашият ден" и разказаха за историята на „Тук-там“.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закрилата на служителите при уволнение

Закрилата при уволнение на работниците и служителите, работещи по трудово правоотношение, е уредена в чл. 333 от Кодекса на труда (КТ). Чл. 333 от Кодекса на труда установява т.нар. „предварителна закрила“ при уволнение. Тя е предварителна, защото предхожда извършването на уволнението. Нейното предназначение е да постави извършването на уволнението в..

публикувано на 29.05.20 в 15:07
Адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация

Качеството на здравеопазването по време на криза

"Случилото се през последните 3 месеца беше изключително важно изпитание за здравната ни система, каза в "Коментар на седмицата" адвокат Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация. Никой не беше готов за подобно предизвикателство и въпреки това болниците издържаха на натиска." Сред важните изводи, които кризата наложи, адв. Димитрова..

публикувано на 29.05.20 в 13:58

Как преживя кризата Стопанският факултет към СУ "Св. Кл. Охридски"

Добре познатата максима за кризата като възможност е реалност за Стопанския факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Факултетът отпреди извънредното положение е имплементирал възможностите за дистанционна работа, провеждане на предприемачески курсове и програми за обмен с водещи учебни заведения и компании от цял свят.  Ситуацията с..

публикувано на 29.05.20 в 12:10
Добромир Иванов, председател на Българската стартъп асоциация

Българските стартъп компании показаха завидна солидарност по време на кризата

Българската стартъп асоциация е домакин тази година  на състезанието CESA за най-успешните стартиращи компании от региона на Централна и Източна Европа. Как идеите на предприемачите от региона ще бъдат свързани с бизнеса?  Добромир Иванов, председател на Българската стартъп асоциация, разказа в "Нашият ден": "Наградите се провеждат за 5-а година и..

публикувано на 29.05.20 в 09:14

Чети във влака

Ако сте решили да пътувате с влак тези дни, БДЖ стартира кампанията „Чети във влака”.  Всички пътници, притежаващи смарт устройства, ще могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги. Още за кампанията „Чети във влака“ на БДЖ – кои са новите издателства и асоциации, които се включиха в инициативата?..

публикувано на 29.05.20 в 09:01