Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Пазителят на светлината“ – нова книга на Серхио Бамбарен на български

Вълнуващо пътешествие към светлината вътре в нас

Снимка: sbbooks.eu

„Вече не помним езика на децата, затова сме забравили, че можем да бъдем толкова големи, колкото са мечтите ни. Но твоето сърце е свободно и ако имаш смелостта да го чуеш, ще успееш да видиш нещата с истински очи. Ще прозреш универсалната истина, която може да бъде изразена само в песента на канарчето, с дъжда, който нежно докосва листенцата на розата или в прибоя на вълната. Щастието не възниква в един момент, в един ден или година. То е в случващото се, в пътешествието на целия ти живот“, Адмирала, „Пазителят на светлината“.

В новата си книга „Пазителят на светлината“ перуанският писател и пътешественик Серхио Бамбарен предлага на читателите интригуваща история за нашата смелост и преодоляването на страхове ни. Книгата ни отвежда на вълнуващо пътешествие отвъд личните ни граници към вътрешната ни светлина и ни напомня, че трябва да намерим смелост, за да открием истинското щастие, което сме изгубили в някое кътче на своето сърце.

„Пазителят на светлината“ разказва любовната история на Мартин – влюбен в морето мечтател, и Паола – красива архитектка, която се страхува да прекоси кристалните стени на своя ум и сякаш няма смелост да чуе сърцето си. Те имат много въпроси за истинските неща в живота, но малко отговори. Не знаят как да полетят към земята на хилядите мечти при толкова житейски ограничения, как да разчупят оковите на света? Тогава един стар, полуразрушен фар ги събира с Адмирала – морски вълк в есента на живота си, който знае тайната на мъдростта, без да е проповедник.

Серхио БамбаренЗа автора: Серхио Бамбарен е роден в Лима, Перу. Дипломира се в САЩ като инженер-химик, а след това заминава за Австралия. Страстта му към сърфа и пътешествията го отвежда до Югоизточна Азия и бреговете на Африка. В търсене на перфектната вълна пристига в Португалия, където открива целта на своя живот и започва да пише. Днес е автор на 22 книги, преведени на повече от 40 езика и издадени в многомилионни тиражи в над 70 страни по света.

„Пазителят на светлината“ е втората книга на перуанския писател преведена на български след „Плажът на мечтите“, която носи световен успех на автора.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актьорът Свилен Стоянов: Изпитание е днес да бъдеш творец

„Вече 40 сезона съм на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”. Имам чувството с годините, преценявайки избора ми и шанса да бъда актьор, че аз винаги щях да търся това – моментната взаимовръзка с човека, усещанията ни за близост, за споделяния, за задаване на въпроси и търсене на отговор. Изпитание е днес да бъдеш творец, защото..

публикувано на 03.03.21 в 16:55

Поезия отвъд пътя на познанието

„От плът и кръв, от мастило и хартия, от размаха на моята мисъл и прочита на ръката ми. Най-малката, но най-дълбоко извисена от книгите ми. Радвам се!“ – пише поетът Георги Атанасов по повод излизането на най-новата си стихосбирка. Авторът е роден в Лом, живее и работи в София. Бил е главен редактор на Военното издателство. Издал е 11 книги, има и..

публикувано на 03.03.21 в 09:05

„Владетелите на България“ – панорама на родната история

Ново българско издание предлага над 150 оригинални илюстрации, около 50 карти, познати и неизвестни места и съкровища, които проследяват хронологично живота на българските владетели. Енциклопедията „Владетелите на България“ излезе в навечерието на 3 март и представя цялостна панорама на личностите, отговорни за прогреса и съхраняването на нацията ни..

публикувано на 02.03.21 в 16:50

Всички пътища водят към „Гарибалди“

Заглавието на книгата казва почти всичко за поета Ивайло Диманов. Най-малкият и симпатичен столичен площад „Гарибалди“ е синоним и на неговия дом, и на работата му в клуба на СБЖ в съседство. „Най-после! Авторска антология с избрана поезия. Благодаря ти, Господи, че сбъдна моята мечта…“ – възкликва поетът в социалните мрежи и ни кани на премиера...

публикувано на 02.03.21 в 15:20
Снимка от проекта „Суша“

Мария Налбантова за сушата в човека

Проектът „Суша“ включва четири части от една обща картина, в която сушата едновременно е сянка от миналото и част от настоящето. Пейзажът се променя, виждаме езеро, река, локва и море. Четири ритуала против суша с направата на четири сапуна, чиито съставки са намерени на всяко конкретно място: земя, вода, пясък, водорасли, речна „баластра“, ръжда от..

публикувано на 02.03.21 в 12:22