Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Там, където не сме” с премиера в Смолянския театър

БНР Новини
Снимка: Личен архив

След дългата принудителна пауза, когато театрите бяха затворени, много от тях вече успяха да възстановят дейността си, а някои дори започнаха да подготвят съвсем нови представления.

В Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” в Смолян текат последните репетиции на поетичния спектакъл „Там, където не сме” по текстове на Георги Господинов - стихотворения и фрагменти от книгите „Черешата на един народ“, „Писма до Гаустин“, „Там, където не сме“, „Физика на тъгата“, „Времеубежище“, „Естествен роман“, „И други истории“. Сценарият и режисурата са на Делян Илиев, видео и музика – Мира Искърова. В спектакъла участват актьорите Емилия Ованесян, Димитър Димитров, Атанас Найденов, Преслава Георгиева, Димитър Мартинов, Самуела-Ивана Церовска.

Премиерните представления са на 3 и 4 юли, на каскадите пред театъра.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Знеполски: Належаща е промяна, но тя не може да стане по революционен път

"Клишето казва, че на годишнина се прави равносметка, но с годините всеки рожден ден носи все повече неудовлетвореност. Защото такава е природата на човека, че винаги смята, че не е направил най-важното, което трябва в тоя живот. А за съжаление, възможностите намаляват." Това каза културологът и философ, директор на Института за изследване на близкото..

обновено на 05.08.20 в 14:29

Съкровището от Калиакра гостува в Балчик

Националният исторически музей (НИМ) показва съкровищата от Калиакра. Изложбата се открива на 6 август в "Двореца" в Балчик, съобщават от НИМ. Ще бъдат представени експонати от фонда на НИМ "Татарска плячка". Това са артефакти, открити при провеждането на редовни разкопки на НИМ на нос Калиакра под ръководството на директора на музея доц. д-р Бони..

публикувано на 04.08.20 в 14:58

Кино за пътешественици

Закъдето и да решиш да пътуваш, тръгни с цялото си сърце. Така съветва Конфуций. В рамките на 16 дни „Кино за пътешественици” води зрителите до любими и малко познати дестинации, като началната точка за всички пътешествия са салоните на „Културен център G8” и „Евро синема”. За поредна година кинопътешествията стартират отново в началото на август. На 1..

публикувано на 04.08.20 в 14:23

Народният театър остава да работи през август

За първи път в историята си Народният театър „Иван Вазов“ отваря вратите си за посетители и актьори в най-горещия месец от годината. Дванадесет от най-хитовите заглавия очакват зрителите на четирите сцени на театъра: Голяма, Камерна, „Апостол Карамитев“ и „Зад театъра“. „Хората, на които сме им липсвали по време на пандемията, ще има къде..

публикувано на 04.08.20 в 13:05

Николай Стайковски и неговите рунически послания

Тази изложба радва и очите, и сърцето. Посланията на картините на Николай Стайковски настройват човека на вълна, която го кара да вярва повече в бъдещето, да има сили да бъде успешен. Художникът Николай Стайковски е главен герой в "Нашият ден". Той вписва рунически символи в живописните си платна. С образите в своите картини той се взира в древните..

публикувано на 04.08.20 в 11:31