Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Убийство без убийство“ в Театър 199

4
Снимка: Театър 199

Романтичната комедия „Убийство без убийство“ е най-новото заглавие в афиша на театър „199 Валентин Стойчев“. Автор на пиесата е драматургът на Театър 199 Андрей Филипов, а постановката е на режисьора Емил Бонев.

В представлението участват София Бобчева и младите актьори Христо Терзиев и Сияна Начева. Сияна е студентка от класа на проф. Пламен Марков в Театралната академия и ролята ѝ в този спектакъл е нейният дебют на професионална сцена. Сценографията е дело на Венцислав Апостолов, автор на костюмите е Елена Иванова.

„Пиесата е опит да опиша настоящите дребнавости в живота ни, в света ни. Интересното е, че в момента, в който започнахме да я работим, режисьорът Емо Бонев и всеки един от актьорите започна да търси нещо добро в иначе написаните без особено съчувствие герои, от моя страна. Аз съм много щастлив, че именно с тези хора се случи постановката на „Убийство без убийство“, защото този комедиен, криминален, но и романтичен сюжет беше обогатен страшно много от екипа, който създаде представлението.

Струва ми се, че живеем някак си „на дребно“, и това е тъжно. Тъжно ми е, когато на излизане от театралния салон зрителят коментира, примерно, стила на постановката, и това е нормално. Но ми се иска в действителност след това, след като се изговорят тези думи, хората да мислят за себе си, за собствения си живот, а в случая – всъщност за сърцата си“, сподели в „Артефир“ драматургът Андрей Филипов.„Убийство без убийство“ можете да гледате на 22 март от 19.30 часа в театър „199 Валентин Стойчев“.

Снимките са предоставени от театър „199 Валентин Стойчев“
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Артефир" с наградата "Златна маска" на Варненския драматичен театър

Предаването за изкуство и култура на програма "Христо Ботев" "Артефир" получи наградата "Златна маска" на Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров" в тази важна за театъра година, когато посреща своя 100-годишен юбилей. 100-годишнината на Драматичен театър “Стоян Бъчваров“ Варна е знаков юбилей за цялата българска култура. В трудно време е..

публикувано на 14.04.21 в 16:30
Станислав Кондов

Актьорът Станислав Кондов: Чувствам се свободен и щастлив на сцената

„Първата ми среща с Варненския театър беше, със сигурност, като ученик. Аз съм родом от Варна и съм възпитаник на Музикалното училище, тогава вече нямаше такава политика – да ни водят учителите на театър, но класът се събирахме да ходим на представления. Така започнах да гледам театър. Конкретно представление не си спомням, но гледах да гледам..

публикувано на 14.04.21 в 14:05

Съвременно изкуство, посветено на екологията

Галерия „Литъл Бърд плейс“ представя второто издание на своя успешен проект – Резидентска програма за млади български визуални артисти. Той се организира всяко лято в автентична стара къща в село Лещен и сега експозицията ни среща с изкуството на шестима участници в пленера – Силвия Попова, Атанас Леваков, Албена Петкова, Светли Евгениев,..

публикувано на 14.04.21 в 11:47

„Прáшина“ – любим роман на чешките тийнейджъри

„Прáшина“ е тайнствен квартал в центъра на Прага, забравен от прогреса и от Бога. Тук мобилните телефони спират да работят, в квартала няма дори ток. Затова и тийнейджърът Ирка тръгва по улиците му със свито сърце – трябва да занесе храна на възрастния си дядо. Иска да остави багажа и бързо да се върне обратно. Но това, на което се натъква, е извън..

публикувано на 14.04.21 в 14:10
Писателят Емил Андреев и водещият Емил Янев (от дясно наляво)

Демоните на Емил

В епизод 416 „Трамвай по желание“ среща своята публика с една от най-значимите фигури в съвременната българска литература и драматургия, писателят Емил Андреев. Едно от най-ярките събития от културния живот в страната тази пролет бе премиерата на филма „Блаженият“, режисиран от Станимир Овчаров по сценарий на Емил Андреев. Въпреки строгите ограничители..

публикувано на 14.04.21 в 08:28