Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформа свързва учениците с най-добрите учители от всяка част на страната

Георги Кирилов и Даниел Туечки са млади предприемачи, които неотдавна са били част от образователната система у нас.

От много време имат идея да създадат онлайн платформа в полза на учители и ученици, но едва по време на пандемията откриват липсващата частица от пъзела.

След обстойно проучване сред над 400 ученици и учители за дигиталното обучение, те разбират, че частните уроци заемат голяма част от живота на съвременните деца.

Така създават платформа, която да дава възможност на учители и ученици от всяка част на страната да се свържат и да проведат урок в удобно за тях време без специализиран сървър.

НаучиБГ е онлайн платформа, която свързва най-добрите учители с ученици и родители за провеждането на онлайн частни уроци без значение от вашето местоположение.

Повече за Научи. бг разказват в “Нашият ден“ Георги и Даниел в интервюто в звуковия файл.


Снимка: nauchi.bg

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Гилев

Димитър Гилев: "Миналото има контрол над бъдещето само ако живее в настоящето."

Един ден след 3 март  – кои уроци от историята на България би следвало да си припомняме всеки ден? "Terra Култура" среща своите слушатели с   един отдаден учител по история в Средно училище "Д-р Петър Берон" в Свиленград. Димитър Гилев е  личност, за която образованието е мисия, а историята е "точна наука" и призвание.  Гилев вярва, че и деца,..

публикувано на 04.03.24 в 11:30
Фрагмент от картината

3 март – 146 години и ден по-късно

Архивите са живи. На територията на “Terra Култура“ поглеждаме към 3 март постфактум: 146 години и ден по-късно със звукова памет. В запис, съхранен в Архивния фонд на БНР, слушаме гласа на Константина Корчева – правнучка на знаменосеца Никола Корчев. Корчева говори през 1994 година, за 25-годишнината от Шипченската епопея, отбелязана през..

публикувано на 04.03.24 в 11:07

Извън границите, но в сърцето: Среща с учениците от българското училище в Страсбург

С песни, изпълнени на перфектен български език, децата от българското училище "Христо Ботев" в град Страсбург посрещнаха с радост и топлина учениците от пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов“. Тази емоционална и мила среща беше нещо, което всички ние, гостите от България, ще ги запомним. Срещата с малките българчета зад граница ни накара да се..

публикувано на 04.03.24 в 10:19

Бижута, вдъхновени от фентъзи герои

В сферата на бижутерията и приложните изкуства Десислава Костова изработва ръчно по иновативен, фантастичен и вдъхновяващ начин своите творения. Чрез различни материали като сребро и естествени камъни тя създава бижута, които чрез своя дизайн напомнят на героите от света на автори като Толкин, Джоан Роулинг и Диана Габалдон. Техниката и визията..

обновено на 04.03.24 в 10:11
проф. Иванка Мавродиева

Времето на политическото фастфуд красноречие

Езикът на културата или културата на езика, или в чий скут сме седнали? Защо се задълбочи цинизмът в езика на политиците? Как се появи арогантността и къде изчезна парламентарното красноречие? И защо се стопи богатството на мисли, което раждаше богатството на думи? Какви послания ретранслират медиите днес? Разговор в "Мрежата" с проф. Иванка..

публикувано на 04.03.24 в 09:00