Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Международен фестивал на портретния филм за втори път у нас

Снимка: @ipffestival

За втори път в България ще се проведе Международният фестивал на портретния филм.

От 17 до 27 ноември зрителите ще могат да видят 55 интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави.

Тези филмови портрети могат да накарат зрителя да се почувства необичайно именно, защото мотото на фестивала за тази година е - „Да се почувстваме необичайно“.

Фестивалът ще се състои в София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

За събитието разказва в “Нашият ден“ неговата основателка Анна-Мария Сотирова. От нея можете да се научи повече за възникването на фестивала, за каква публика са предназначени филмите и има ли българско присъствие в него. Както и повече за участието на по-известни режисьори и актьори.

Къде може да се разбере повече за фестивалната програма чуйте от Анна-Мария Сотирова в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има ли имотен балон?

Достигнаха ли горната си точка бързо растящите цени на имотите? Основателно ли е да се говори за имотен балон? Какви са нагласите на купувачи и продавачи в периода на засилваща се инфлация? “Нашият софтуер обикаля всички имотни портали, в които има обяви за имоти. Събираме ги на едно място при нас. Идеята е, че човек, който търси имот, за наем..

публикувано на 04.07.22 в 11:36
Илиян Василев

Илиян Василев: Русия има големи интереси у нас и затваряне на посолството би било прекален подарък

Защо за една част от политиците е по-важен въпросът дали Кирил Петков е взел еднолично решение, а не търсят отговор на въпроса дали решението на премиера в оставка е правилно за България – коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ Илиян Василев , бивш посланик на България в Русия, анализатор, продуцент на предаването "Алтернативата". Нуждата..

публикувано на 04.07.22 в 11:20

Д-р Ивалина Трендафилова е новият кавалер на Националната награда "13 века България"

Новият кавалер на Националната награда "13 века България" за млад талант в съвременното изкуство и наука е д-р Ивалина Трендафилова.  Националният дарителски фонд "13 века България" връчи престижното отличие за втори път в Балната зала на Двореца. Химикът д-р Ивалина Трендафилова стана вторият кавалер на Националната награда "13 века България" за..

публикувано на 04.07.22 в 10:38

Ремонт на предаватели на БНР на 4 юли

На 4 юли от 13.00 до 15.00 часа ще бъде извършен ремонт на предавателите на ултракъси вълни ПРАВЕЦ 4 на честота 102.4 MHz, излъчващ програма "Хоризонт“ и ПРАВЕЦ 5 на честота 98.4 MHz, излъчващ програма "Христо Ботев“. Ще има прекъсвания на сигнала. Можете да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 04.07.22 в 06:00
Марта Георгиева

Симптомът "жестокост"

Насилието над животни е факт и все по-често се разбира за него от медии, съседи или близки. Неотдавна се разбра и за пореден опит, съвсем нарочно, да бъде прегазено куче в столичен квартал. Насилието над животни е наказуемо, но агресивните хора сякаш не се плашат от закона. В "Заедно след полунощ" с Марта Георгиева, общински съветник, юрист и..

публикувано на 03.07.22 в 10:05