Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Международен фестивал на портретния филм за втори път у нас

Снимка: @ipffestival

За втори път в България ще се проведе Международният фестивал на портретния филм.

От 17 до 27 ноември зрителите ще могат да видят 55 интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави.

Тези филмови портрети могат да накарат зрителя да се почувства необичайно именно, защото мотото на фестивала за тази година е - „Да се почувстваме необичайно“.

Фестивалът ще се състои в София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

За събитието разказва в “Нашият ден“ неговата основателка Анна-Мария Сотирова. От нея можете да се научи повече за възникването на фестивала, за каква публика са предназначени филмите и има ли българско присъствие в него. Както и повече за участието на по-известни режисьори и актьори.

Къде може да се разбере повече за фестивалната програма чуйте от Анна-Мария Сотирова в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълто куче – Що е то?

Можем ли да имаме единен правилник за разхождане на кучета? Този въпрос задават от сдружение "На ти с природата" в рамките на своето събитие "Жълто куче – Що е то?", което ще се проведе в парк Борисова градина на 24-ти септември от 11 часа. Според Габриела Пападопова в последните години има огромен напредък по отношение на възпитанието на..

публикувано на 24.09.23 в 09:05
Паметникът на Независимостта край Царския дворец, пл. „Княз Александър I“, София.

Какво съединение ни трябва днес, за да я има независимостта утре

На 22 септември 1908 година в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново княз Фердинанд прочита Манифест към българския народ, с който се обявява Независимостта на Княжество България и изрича следните думи: "България вече се е издигнала като държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи". И макар, че..

публикувано на 22.09.23 в 20:57

Здрава Каменова: Независимостта е привилегия, но и отговорност

В Деня на независимостта предаването "Нашият ден" има удоволствието да посрещне една изключителна актриса, известна със своята независимост и артистична страст - Здрава Каменова. Здрава сподели своите мисли и виждания по въпроса за независимостта в актьорската професия, разкривайки ни интересни аспекти от своята кариера и бъдещите си проекти...

публикувано на 22.09.23 в 11:10
Снимката е илюстративна

Шестата въздушна обиколка на България отваря вратите на летище HEMS

На 22 септември 2023 г., точно в деня на този специален празник, започва Шестата национална въздушна обиколка на България. Това събитие е организирано от Фондацията "Български Военновъздушни сили", съвместно с Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България (АОПА) и Асоциацията на свръхлеката авиация в България..

публикувано на 22.09.23 в 11:01