Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Д-р Милен Врабевски:

"Intelligent music project" ще представи на Евровизия български рок на световно ниво

Вече всички знаят, че супергрупата "Intelligent music project" с фронтмен Рони Ромеро от "Рейнбоу" ще представи България на Евровизия. Те вече приключиха минитурнето из България, но им предстои амбициозна обиколка из много страни в Европа.

За него и за песента "Intention" е разговорът с д-р Милен Врабевски, създател на "Intelligent music project", автор на музиката и текста на парчето, избрано да ни представлява на престижната музикална надпревара.


Талантливият лекар и бизнесмен разкри стратегията си да представи сред първите българската песен за Евровизия пред публиката в останалите страни. Той изясни и как ще привлече зрителите от другите държави да гласуват за нас, след като знаем, че по регламента на състезанието вот от родината на изпълнителите е невъзможен.

От разговора с д-р Милен Врабевски, продуцент, поет и композитор, става ясно, че "Intelligent music project" и Рони Ромеро ще се раздават на сцените в цяла Европа, за да настроят зрителите на Евровизия да дадат гласовете си за здрав български рок със световен привкус.

Повече подробности – в звуковия файл.

Видеoто и снимките са предоставени специално за БНР от "Intelligent music project"


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов роман на Джон Банвил

Спокойно може да се каже, че романите на ирландския писател Джон Банвил са уроци по писане. Не заради многобройните награди, които е получил, а най-вече заради стиловото съвършенство, заради боравенето му с богатството на езика, заради това, че не се вълнува от модното разказване на "истории“, които често пъти забравяме преди последната страница на..

публикувано на 27.05.22 в 17:35

Импровизации на глас и саксофон

Вера Морайш и Христо Големинов са главените герои в "Нашият ден“. В рамките на  53-тото издание на "Софийски музикални седмици”  днес от 19 ч. в Български културен център е предвиден концерт с тяхно участие , който е плод на сливането на поезия и импровизация. На сцената музикална двойка е заедно от три години. Оригиналният замисъл на този..

публикувано на 27.05.22 в 15:25

Пърформансът "In C" на известната хореографка Саша Валц

Немската хореографка, танцьорка и режисьорка Саша Валц, известна със стратегиите на съвременния танц, които прилага, за да съживи и изследва исторически и нови опери и балети, налага жанра на хореографската опера. Последният ѝ проект, който ще може да се види и в България на сцената на "Топлоцентрала", се нарича "In C". Пърформансът е вдъхновен от..

публикувано на 27.05.22 в 14:22

Пътят на българската музика към ефира отвъд спора за квотите

Къде се прекъсва връзката между автори, разпространители и медии, и как в нашия ефир да звучи повече, по-добра и по-разнообразна българска музика?   Четирима души с ясен поглед върху музикалната индустрия в България коментират поредното изплуване на повърхността на темата за квотите за българска музика в националния и в частния ефир . Гостуват в..

публикувано на 27.05.22 в 14:00
Архивна снимка на връчване на наградите

Кои са отличените деца в конкурса "Искри" 2022

Журито на XXXIX Национален конкурс за детско литературно творчество "Искри" 2022 – Иван Голев, Николай Милчев, Виктор Самуилов, Весела Фламбурари и Ирина Вълчанова, реши да награди следните участници: • Борис Иванов Цветков – на 9 години от град Плевен • Борислав Батаа Тунгалаг – на 9 години от град София • Доника Гочева – на 9 години от град Варна •..

публикувано на 27.05.22 в 11:41