Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстю Кръстев:

Театърът е лаборатория за обществен смисъл

Кръстю Кръстев
Снимка: dtp.bg

Най-важното в управлението на един театър е да се разбере капацитета на театъра и на хората, с които работиш, да си на точното място с точните хора и в точното време – така се получават добри спектакли – казва Кръстю Кръстев.

За хората, с които работя, театърът е религия, идеите стават обща цел. Пловдивската публика е една от най-добрите публики, защото е много взискателна. Театърът има нужда от онази част от публиката, която го обича, но и завихря около себе си един кръг. Всички театри минават през цикли, ние завършваме сега един добър такъв, но трябва да потърсим новото начало.

Театърът винаги трябва да бъде във времето, репертоарната политика е много чувствителна, тя не трябва да задоволява собственото ни его, а да търси това, което интересува публиката.

За предстоящите премиери на Драматичния театър в Пловдив и следващите цели, които си поставя директорът му – чуйте го в звуковия файл.

Кръстю Кръстев е директор на Драматичния театър „Н.О. Масалитинов“ в Пловдив от 2010 година. В края на месец март той спечели нов мандат за поста.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три книги от млади български автори четем това лято

Сянка, лед и добра книга – рецептата срещу летните горещини. Какво четем през лятото в "Артефир" – Симеон Аспарухов и Ива Спиридонова от "Библиотека България" представят три нови заглавия на млади български автори.   Романът "Тунел към изгрева" Лъчезар Ангелов е дълго подготвяна книга. Издателите открояват изключителното авторово боравене с..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Международният младежки фестивал "Музите" завладя Созопол

Созопол е домакин на 18-ото издание на Международния младежки фестивал "Музите" от 5 до 16 юли 2024 г. Екипът на "Домът на музите" има възможността да предава директно от Созопол и да бъде част от този вълнуващ младежки фестивал, който събира на една сцена над 1000 участници на възраст от 5 до 35 години от 12 държави, сред които Молдова,..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Хасковският Каунь е мястото!

Ако пишете кратка хумористична проза или стихотворения и се чудите кой би оценил таланта ви, Хасковският Каунь е мястото. Но не отлагайте много!  До 15 август можете да изпратите до три творби, съобразени с единственото ограничение, което организаторите стриктно спазват – без политически или расистки шеги .  И още – във връзка с 25-годишнината..

публикувано на 12.07.24 в 17:21
Богдана Костуркова и Емил Янев

Отчетът на "Кукерикон"

В епизод 550 "Трамвай по желание" представя на своята публика отчета на "Кукерикон" за сезон 2023/24 на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Популярният символ на Сатирата започва своя разказ с една нестандартна проява – участието на театъра в онлайн фестивала OPEN STAGE EUROPE. Там театърът представя две свои заглавия, а именно "Една задръстена..

публикувано на 12.07.24 в 16:45

"Пейзажът в скулптурата" – където следите на човека изчезват

До 29 юли в галерия "София Прес" може да  бъде видяна една уникална експозиция – проектът "Пейзажът в скулптурата" на Света Атанасова. "Пейзажът в скулптурата" е реализиран в галерийното пространство като награда за участието на авторката в Националната изложба-конкурс за живопис и скулптура "Млади български художници" на СБХ. В..

публикувано на 12.07.24 в 16:11