Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Убежището" на Сара Пиърс

Новата книга "Убежището" на британската писателка Сара Пиърс поставя в център на сюжета идиличен островен курорт, който обещава пълна релаксация и незабравима почивка на посетителите си. Но островът, наричан Скалата на Мрачния жетвар, крие тъмно минало. Преди години мястото е ловно поле на сериен убиец, а сега се смята за прокълнато. Само местните са склонни да вярват в тези суеверия и страшни истории... Докато млада жена е намерена мъртва след фатално падане и спокойствието на острова е нарушено. Дали това е просто инцидент? Детектив Елин Уорнър се заема да разследва случая. А когато друг гост се удавя, Елин започва да подозира, че нищо не е случайно. Колкото повече рови, толкова повече тайни излизат наяве. Но защо някой би взел на мушка гостите в луксозния курорт? Елин трябва да залови убиеца... преди историята да се повтори. 

Повече за книгата "Убежището“ разказва в "Артефир" редакторката от издателството от българска страна Теодора Митова. 

"Самата скала навява чувство на опасност, мистерия, страх и е идеално условие за един трилър. Мнозина от местните смятат, че островът е прокълнат и скалата е въплъщение на Мрачния жетвар, тоест на смъртта. В миналото на този остров са изпращани болните от чума. Легендите разказват, че духовете им още бродят и търсят жертви. Най-скорошната история е за група тийнейджъри, които са убити от пазача на острова преди години. Този случай ще се свърже със събитията в "Убежището“, където отново млади хора умират. Един добър трилър трябва да съдържа много тайни. Те водят читателите до различни посоки.“

Сара Пиърс живее край морето в Южен Девън със съпруга си и двете си дъщери. Завършила е английски език и творческо писане. Работила е като комуникационен експерт за различни домакински марки, преди да последва страстта си към писането. 

В началото на двайсетте си години е живяла в градче в Швейцарските Алпи и животът ѝ там я вдъхновява да напише дебютния си роман "Санаториумът“. Романът бързо се превръща е бестселър на "Ню Йорк Таймс“ и оглавява редица класации, като се превръща в една от най-обсъжданите книги.

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки – изд. Ера
По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Златимир Коларов

Лекари-писатели откриват 66-ти международен конгрес във Варна

От 11 до 15 септември Варна ще бъде домакин на лекари-писатели от цял свят, които ще се проведат в черноморския град своя конгрес . Участие са потвърдили гости от Италия, Франция, Португалия, Полша, Германия, Мозамбик, Украйна и България. Съюзът на лекарите-писатели в България "Димитър Димов" с председател проф. Златимир Коларов , който е..

публикувано на 10.09.24 в 16:53

В Пловдив днес се открива "Сцена на кръстопът"

Войната в Украйна наложи промяна в програмата на международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът". Поради изисквания по отношение на пътуванията на хора в мобилизационна възраст, в Пловдив няма да пристигне актьорът Игор Титов от Областен академичен младежки театър – Днепропетровск. Той трябваше да представи моноспектакъла си "Танц с контрабас"..

публикувано на 10.09.24 в 15:25

"История на пчелите" – романът предупреждение

"История на пчелите" – романът предупреждение, който стана световен хит, излезе наскоро на български. Във "Време за наука" издателят Пламен Тотев представя книгата на норвежката писателка Мая Люнде , която постигна най-големия успех в съвременната литература на Норвегия. В "Историята на пчелите" Люнде умело и емоционално преплита три..

публикувано на 10.09.24 в 14:09

Антон Митов представя: Маргарита Димитрова – 40-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония"

Маргарита Димитрова е изпълнителен директор на фондацията за изкуство "Аполония" и основен организатор на фестивала от самото му създаване през 1984 година. Тази година тя получи отличието "Кавалер на Ордена за изкуство и литература", присъдено ѝ от министъра на културата на Франция. Богоизбрани или щастливи са участниците и посетителите на..

публикувано на 10.09.24 в 10:20

Роман на Людмила Калоянова за три поколения емигранти

Людмила Калоянова е поет, писател и преводач. От 1990 г. живее в САЩ, където защитава докторска дисертация на тема женска идентичност и креативно писане. Автор е на литературно-критическото изследване, което повдига въпроса за пола като културен и социален конструкт в литературния дискурс от началото на миналия век. Издала е две книги с поезия –..

публикувано на 10.09.24 в 09:15