Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За пречистващата роля на промяната

Десислава Христова за новата си книга

Десислава Христова определя себе си не като писател, а като разказвач на истории, в които преплита лични преживявания и реални събития на свои приятели.

Писателката Десислава Христова от Варна разказва в "Нашия ден“ за вдъхновението, което е навсякъде около нея. Морският бряг, вълните и вятърът, които провокират размисли за успехите и препятствията. За морето, което има пречистваща функция и помага да изпразним понякога главата си мислите и чувствата, които ни провокират.

В новата си книга авторката твърди, че промяната невинаги носи щастие.

"Тя е неудобна. Неприятна. Непонятна. Нежелана. Тя е добра. Тя е лоша. Тя е търсена. Чакана. Тя е бавна. Тя е изненадваща. Тя е светкавична. Тя може да чака. Тя не може да чака. Тя е належаща. Тя е важна. Тя е край. Тя е начало. Тя е смърт. Тя е раждане“, споделя Десислава Христова.

На 13 февруари в Re Club в София от 19.00 ч. предстои благотворително четене на най-новата книгата на Десислава Христова "Промяна".

В навечерието на празника на любовта, заедно с  Роксана Кирилова от Фондация "С любов към теб", актьорите Деян Ангелов и Дарин Ангелов ще четат разкази от новата книга на варненската авторка Десислава Христова.

Средствата от всяка закупена книга ще отидат за лечението на едно младо момиче.

Чуйте повече в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Моменти и настроения" на Велислава Гечева

В галерия "Стубел" се представя първата самостоятелна изложба на това място на художничката Велислава Гечева, едно от интересните имена в съвременното изкуство.  Изложбата има заглавие "Моменти и настроения", като в тези близо 20 голямоформатни платна се виждат ситуации и случки от ежедневието, но превърнати в ярка, мощна живописна енергия...

публикувано на 31.03.23 в 16:38

"Среща на поколенията в Царевград Търнов"

"Среща на поколенията в Царевград Търнов" има своето пето издание на международния майсторски клас за цигулка, виола и контрабас.  Сдружение "Силания", със съдействието на Община Велико Търново, организира майсторските класове с участието на проф. Йосиф Радионов – цигулка, виола, и Калоян Трифонов – контрабас. Корепетитори: Зорница Радионова и..

публикувано на 31.03.23 в 16:10

Най-високата точка – Вертекс в галерия "Ракурси"

Респектираща е творческата биография на един млад художник, един артист, който е преминал през галерии и международни форуми във Франция, Белгия, Германия, Канада и сега работи и живее повече в София. Галерия "Ракурси" представя самостоятелна изложба – живопис на Елица Баръмова-Барамо, със заглавие "Най-високата точка – Вертекс". Изложбата включва 21..

публикувано на 31.03.23 в 14:10

Осем дни театрален празник в Габрово

От 2 до 9 април Габрово е домакин на Международния фестивал на комедийния и сатиричния спектакъл. Организатор е Драматичният театър "Рачо Стоянов". Фестивалът е създаден през 1998 година и се провежда всяка нечетна година. Досега той се наричаше Фестивал на комедийния спектакъл, но от това издание организаторите разширяват обхвата му с желанието..

публикувано на 31.03.23 в 13:35
Стефан Кисьов на премиерата на

Нов роман на Стефан Кисьов

Най-новата книга на Стефан Кисьов е "Житиеписецът".  Ето какво пише за нея Деян Енев: "Неочакваната истина за славянската азбука и живота на Константин Философ".  Романът излиза в Прага със знака на българската културно-просветна организация "Св. Кирил и Методий" там. Сюжетът е колкото разказ за живота на Константин Философ, толкова и за неговия..

публикувано на 31.03.23 в 13:10